Нині у 50 дошкільних навчальних закладах міста діє 527 груп, де виховується понад 16 тисяч дітей. В минулому році було відкрито 14 додаткових груп у садочках, що дало можливість додатково забезпечити дошкільною освітою 420 дітей. Також, говорячи про дошкільну освіту, було вивільнено приміщення колишнього садочка №19 в центрі міста, який після проведення капітального ремонту відновить свою роботу як дитсадок вже в цьому році.Володимир Буняк Також у 2013 році відкрився Центр розвитку дитини, який діє на госпрозрахунковій основі при ДНЗ № 7. Тут дошкільнята міста мають можливість розвивати свої творчі здібності.

Розповідаючи про роботу системи загальної середньої освіти, директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк зазначив: «За результатами зовнішнього незалежного оцінювання у минулому році якісний показник рівня навчальних досягнень випускників м. Вінниці склав 68,3 %, що на 18,6 % вище за середню якість знань по Україні». Досягненням є і те, що торік було відкрито спеціальний клас для дітей з вадами зору, він діє у школі № 16. Крім того, для створення комфортних умов навчання школярів три з половиною тисячі учнів переведено на навчання в першу зміну.

«По певних навчальних закладах ще є питання кількох змін, і департамент освіти працює над їх зменшенням. Але хотів би попросити керівників навчальних закладів – вносити і свої пропозиції по цьому питанню, адже ви знайомі з ситуацією зсередини», – каже в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов.

За результатами ЗНО вінницькі випускники показали рівень знань майже на 20 % вищий, ніж в середньому по УкраїніЗ початку навчального року мережа позашкільних навчальних закладів збільшилася на 26 гуртків за рахунок бюджетних коштів та на 19 гуртків, що працюють на госпрозрахунковій основі. Понад 900 дітей підвищують рівень навчальних досягнень в КЗ «Центр позашкільної освіти «Школа успіху».

Протягом минулого року у навчальних закладах міста відремонтовано майже 4 тисячі метрів внутрішніх мереж водогонів, майже 3 тисячі метрів тепломереж та 6000 м² покрівель. Замінено більше тисячі віконних та 380 дверних блоків. Півтори тисячі освітлювальних приладів змінено на енергозберігаючі. Щоб зекономити витрати на енергоносії, у минулому році замінено опалювальні котли в ДНЗ № 58 та № 9, придбано газову плиту в садочок № 23. У ДНЗ № 5 встановлено установку доочищення питної води.

За словами Сергія Моргунова, у цьому році особлива увага буде приділятися якості харчування дітей у школах. На сьогодні додатково опрацьовується система контролю якості продуктів, які доставляються у навчальні заклади.



Переглядів: 3241
Поширень: 0