«Правому сектору» та «Народному трибуналу» варто очікувати візиту Самооборони

Приводом до зібрання стали події останнього тижня. Зокрема – оприлюднений в соціальних мережах Сергієм Чумаком список підприємців області, до яких збираються «у гості» представники Правого сектору. Заява сколихнула і підприємців, і спільноту області. Адже йдеться про цілком протизаконні дії.

Зокрема, погрози застосувати «коктейлі Молотова» у разі невиконання вимог Правого сектору. Наприклад, зробити «добровільні» пожертви. Ще одне питання – так званий «Народний трибунал». Його керівник Юрій Павленко на прізвисько Хорт має іншу «спеціалізацію» по візитах. Він зі своїми прибічниками ходить до тих, кого вважає причетними до корупції, - чиновників та керівників місцевих вишів, - які, на його думку, підлягають люстрації. На них тиснуть, вимагаючи звільнятись з роботи. Ані про аудит, ані про розслідування в межах законодавства, на підставі яких можна говорити про явища корупції, при цьому не йдеться. Не говорячи вже про те, що Закону «Про люстрацію» в Україні наразі немає.

«Правому сектору» та «Народному трибуналу» варто очікувати візиту Самооборони«Правому сектору» та «Народному трибуналу» варто очікувати візиту Самооборони

- Підприємці – в першу чергу громадяни, - наголошує співголова Ради підприємців міста Вінниці Леонід Марцинковський. - Вони навіть у цій складній ситуації здійснюють свою діяльність, від них залежить наповнення бюджету, з якого йдуть відповідні нарахування і виплати.

«Правому сектору» та «Народному трибуналу» варто очікувати візиту Самооборони

Тож тиск на них – неприпустимий. Особливо зважаючи на те, що багато підприємців або були активними учасниками Майдану, або надавали йому допомогу.

- Не за те люди на Майдані стояли, щоб партії якісь до влади привести, а за те, щоб закон був однаковий для всіх. Не за те допомагали Майдану, щоб тепер до них приходили із погрозами люди, які не мають ніяких повноважень, - каже підприємець Юрій Захарчук.

Такі дії, зазначає він, шкодять не лише іміджу Правого сектору, а й інвестиційному клімату Вінниччини:

- Наприклад, є спільне з німцями підприємство, яке сплачує найкраще у районі податки, роблять мільйонні інвестиції. Приходять люди з Правого сектору і заявляють, що робитимуть аудит, хоча права на це вони не мають. Причому вимоги – ввести представника Правого сектору в правління підприємства. Німці зібралися та поїхали і звернулися до посольства Німеччини із вимогою захистити їх…

Тож вимога підприємців одна: припинити незаконні дії та вирішувати усі питання виключно в правовому полі. Адже дестабілізація ситуації в умовах, коли Україна в небезпеці, - лише на руку Кремлю, який прагне «навести лад» в нашій державі.

«Правому сектору» та «Народному трибуналу» варто очікувати візиту Самооборони

Заклик підприємців підтримали представники Самооборони, Автомайдану, Спілки учасників бойвих дій в Афганістані та інших громадських формувань. Більш того, запропонували свою допомогу, аби протистояти «візитерам».

Тож у разі загрози підприємці можуть телефонувати за номером, який надали представники обласної Самооборони: 068-589-65-57.

А ще представники названих громадських формувань мають намір поспілкуватися із радикалами особисто. Для цього готові навіть нанести їм візит.

У свою чергу в УМВС Вінниччини наголошують: дії, на які скаржаться підприємці, є протизаконними, тож потрібно заявляти про них у правоохоронні органи. Крім знайомого усім 102 це можна зробити за номером 59-33-22.



Переглядів: 10042
Поширень: 0