У Вінниці триває другий етап спільного зі Швейцарією проекту по модернізації систем теплопостачання двох мікрорайонів міста. З березня цей проект розпочали реалізовувати у мікрорайоні Тяжилів. Як результат, мешканці отримуватимуть якісніші послуги з теплопостачання та гарячого водозабезпечення. Також це дозволить значно економити паливо та зменшить викиди вуглекислого газу у повітря.

У минулому році було реалізовано перший етап проекту – реконструкцію системи теплопостачання мікрорайону від котельні по вул. К.Маркса, 18а. Цьогоріч розпочалися роботи по реконструкції системи теплопостачання мікрорайону від котельні по вул. Баженова, 15.

У Вінниці триває другий етап спільного зі Швейцарією проекту по модернізації систем теплопостачання двох мікрорайонів міста.

«У минулому році була проведена реконструкція тепломереж по вулиці Карла Маркса загальною протяжністю 5,3 кілометри. Встановлено 51 індивідуальний теплопункт в житлових будинках та система SCADA. Ця система враховує температурний режим на вулиці і регулює подачу газу та температуру тепла і гарячої води. Цьогоріч заплановані роботи по реконструкції систем теплозабезпечення на Тяжилові. Тут встановлять 49 індивідуальних теплопунктів, реконструюють чотири кілометри теплових мереж, котельню по Баженова, де буде обладнано три газових котли. А потім тут додатково встановлять котли на деревині, як альтернативному виді палива», – розповідає в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов.

Директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Олег Пізняк додає, що реконструкція дозволить значно зекономити витрати на паливо та надавати якісніші послуги населенню. «Нині вже відбувається прокладання нових мереж, ми робимо все для того щоб споживачі не відчували жодних незручностей у зв’язку з проведенням робіт. Після закінчення опалювального сезону ми приступимо до наступних етапів по повній заміні мереж в цьому районі», – каже Олег Пізняк.​



Переглядів: 5308
Поширень: 0