«Житловий мікрорайон на Бригантині неможливий», - так відреагував головний архітектор Вінниці Олександр Рекута на появу в Інтернеті зображень із проектною пропозицію по спорудженню на півострові кількох багатоповерхових житлових будинків.

- Про житлову забудову на території півострову не може бути й мови, - відповідає Олександр Сергійович. - Хоча такі пропозиції надходили, але міська рада погодження на це не давала. Згідно Генерального плану Вінниці, Бригантина, а це 6,5 гектарів землі, визначена загальноміською рекреаційною зоною. Є інвестор, який кілька років тому частину території придбав через аукціон, а частину узяв в оренду. На 2-х гектарах, прилеглих до вулиці Чорновола, заплановано будівництво центру сімейного дозвілля, де будуть розважальні заклади, торгівельна зона і головне – великий аквапарк на майже 5 тисячах квадратних метрів площі. Прилегла територія відведена під парк із ігровими та спортивними майданчиками. І незалежно від зміни власника території функціональне призначення Бригантини змінюватись не буде.

мультифункціональний комплекс на Бригантині

мультифункціональний комплекс на Бригантині

Поки що проектно-кошторисної документації мультифункціонального комплексу на Бригантині інвестор не подав. Є лише проектна пропозиція, розроблена кілька років тому самим Олександром Рекутою, коли він ще очолював вінницьку філію проектного інституту «НДІ проект реконструкція». Так само невідомо точно, коли розпочнеться будівництво, утім, воно таки планується.

- Днями мав розмову із інвесторами щодо півострова і мене запевнили, що від будівництва центру сімейного дозвілля вони не відмовляться. Це буде комплекс загальноміського значення, - каже головний архітектор Вінниці.



Переглядів: 7905
Поширень: 0