З початку цього тижня поточним ремонтом вже відновлено покриття площі Гагаріна та вулиці Соборної. Загалом же протягом найближчих двох місяців дорожники відремонтують 140 вулиць. Розпочато вже і поновлення дорожньої розмітки. А з кінця квітня у місті почнуться роботи і з капремонту та реконструкції доріг.

Досить рання весна вже дозволила розпочати у Вінниці поточний ремонт доріг. Зазвичай же до ямкового ремонту приступають не раніше, ніж у квітні. З початку цього тижня дорожники вже поновили асфальт по площі Гагаріна та вулиці Соборній. Розпочаті роботи по вулицях Київській, Д. Нечая, Червоноармійській та Немирівському шосе.

Загалом же за сприятливих погодних умов до червня заплановано провести ремонт 140 доріг з асфальтним покриттям загальною площею 18 тис. м2. Після проведення основних робіт з поточного ремонту, протягом року дорожнє покриття буде підтримуватись в належному технічному стані завдяки проведенню вибіркового ремонту окремих ділянок – там, де у цьому виникатиме необхідність.

«В цьому році дороги з зими вийшли однозначно у кращому стані, ніж торік через більш «м’яку» зиму, – зазначає в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. – Протягом найближчих двох місяців поточно будуть відремонтовано усі вулиці, де є проблеми. А десь з кінця квітня буде розпочато капремонт запланованих на цей рік доріг. Тут перш за все необхідно закінчити дороги, які були розпочаті минулого року, але в зв’язку з недостатнім фінансуванням та проблемами з казначейством вони не були завершені. Ми маємо загалом у місті біля 180 км доріг з асфальтованим покриттям. З 2006 року капітально відремонтовано 74 км, тому у нас ще є багато роботи попереду. І однозначно ця програма, яку розпочав вісім років тому Володимир Гройсман, буде продовжуватись за будь-яких обставин».

Протягом наступних двох місяців працівники СМЕД ДАІ планують поновити і всю розмітку. «Зебру», стоп-лінію та вузьку суцільну лінію накреслять по 46 вулицях. Наразі поновлення розмітки розпочато по центральних вулицях міста. За словами керівника КП СМЕД ДАІ Івана Юрченка, на швидкість робіт будуть впливати погодні умови, адже хоч фарба сохне швидко, але при високій вологості цей процес більш довготривалий. Тому наноситься розмітка тільки за сухої погоди, щоб не створювати заторів на дорогах.

Щодо планів по капітальному ремонту та реконструкції доріг на цей рік, то до переліку нових об’єктів увійшло покриття Центрального мосту та дев’яти вулиць, серед них вулиці - Міліційна, Козицького, Ватутіна, пр. К.Маркса та ін. Але першочергово буде продовжено роботи по тих дорогах, які розпочали минулого року, однак через брак фінансів та нестабільну роботу казначейства так і не вдалося завершити. Це, зокрема, такі вулиці, як Медвєдєва, Грушевського, Писарєва, Артинова, Порика, Ленінградська, Некрасова, Шмідта, Скалецького. Окрім того по співфінансуванню з мешканцями у цьому році буде заасфальтовано 17 вулиць приватного сектору загальною площею 6 тисяч кв. м. (торік було 12). На це у міському бюджеті передбачено 1,1 млн. грн.

Для впорядкування руху транспорту та збільшення пропускної здатності цьогоріч будуть продовжені роботи і з розширення перехресть. У планах розширити п’ять перехресть:

  1. друга черга розширення перетину вулиць Козицького та Свердлова,
  2. перехрестя Фрунзе та Ленінградської,
  3. Собарівське шосе, Пирогова і Академічного,
  4. Червоних Партизан і Свердлова,
  5. Московської, Тимощука і 8-го Березня.

Загалом же на усі роботи з капремонту, реконструкції доріг, розширення перехресть, ремонту тротуарів у бюджеті міста передбачено у цьому році біля 34 млн. грн. ​



Переглядів: 6529
Поширень: 0