Благодійний фонд «Подільська громада», КП «Центр концертних та фестивальних програм», міський Палац мистецтв «Зоря» і ансамбль «Барвінок» стали ініціаторами проведення циклу благодійних концертів на підтримку Збройних Сил Україна. Цю ідею підтримала Вінницька міська рада. Благодійні концерти проходитимуть з 9 по 16 квітня. Початок концертів о 18:30.

Перший концерт циклу відбудеться 9 квітня у концертній залі обласної філармонії. Цього дня вінничани зможуть побачити виступ муніципального естрадно-духового оркестру «ВінБенд». 11 квітня у Будинку Офіцерів відбудеться концерт Народного ансамблю танцю «Барвінок».

Наступним благодійним заходом стане проект до Дня народження рок-н-ролу. Він розпочнеться 12 квітня у міському Палаці мистецтв «Зоря». «Акції до Дня народження рок-н-ролу проводяться у Вінниці ще з 1994 року. Цьогоріч рок-н-ролу виповнюється 60 років. У зв’язку з цим ми робимо велику концертну програму. Серед гуртів, які візьмуть у ній участь, будуть «Larus», «Klondike», «Banditoz Band». Також ми хочемо показати що рок-н-рол – це музика для всіх, тому її виконуватимуть ще й «незвичні» для цього напрямку колективи, наприклад, оркестр народних інструментів. Крім цього, на глядачів чекатимуть й інші сюрпризи», – каже директор міського Палацу мистецтв Євген Майданик. Завершить цикл благодійних концертів академічний муніципальний хор «Вінниця» своїм виступом 16 квітня у залі філармонії.

«Вартість квитків становитиме від 10 до 1000 гривень. Тобто кожен може визначити саме ту суму, яку бажає перерахувати для вінницьких гарнізонів і водночас відвідати чудові концерти. Всі колективи виступають безкоштовно. Крім того, безкоштовно надаються концертні зали, адже такі обласні установи як Вінницька обласна філармонія та Будинок Офіцерів також долучилися до цієї акції і стали її співорганізаторами», – каже директор департаменту культури Ірина Френкель.

Виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський запевнив, що всі отримані кошти будуть направлені у військові частини на ті потреби, які нині є на часі. «Суму зібраних коштів ми оголосимо під час останнього концерту циклу. Нагадаю, що в минулому році у Вінниці реалізовувався проект «Школа, доступна для всіх», під час якого теж відбувся благодійний концерт, в якому взяли участь Кузьма Скрябін та Віктор Бронюк в супроводі оркестру Збройних Сил України. Проект був покликаний адаптувати школу-гімназію №6 до навчання у ній дітей з обмеженими функціональними можливостями. Нині результатами цієї акції вже користуються. А сьогодні прийшов час, коли ми повинні підтримати Збройні Сили України», – каже він.

«Якщо не буде армії і не буде кому нас захистити, тоді ні мистецтво, ні музика, ні танцювальні колективи нікому не будуть потрібні. Адже не буде де і кому їх показувати. Тому, коли виникла ідея проведення благодійних концертів в підтримку української армії, наших вінницьких гарнізонів, які безпосередньо розташовуються у Вінниці, - мистецькі колективи долучилися до неї, не роздумуючи. Ми маємо зробити все для того, щоб зробити свій внесок від працівників культури і мистецтва міста для нашої армії. Ми пишаємося тим, що наша армія відроджується, що вона дійсно стає нашою, національною, українською», – зауважив директор КП «Центр концертних та фестивальних програм» Максим Філанчук.

Квитки можна придбати у касах Будинку Офіцерів та обласної філармонії. Довідки за телефонами: 66-06-91, 59-63-08, 61-16-72.



Переглядів: 4441
Поширень: 0