На початку березня весь світ облетіли кадри, коли українські офіцери 204-ї бригади тактичної авіації без зброї, тільки з бойовим стягом та Державним прапором України, співаючи національний гімн, пішли на озброєних російських військових, які захопили авіабазу в Бельбеку Автономної Республіки Крим. Першим йшов їх командир, полковник Повітряних Сил ЗС України Юлій Мамчур. Пізніше його викрали і тримали три доби у полоні, чинивши на нього тиск, щоб перейшов на бік Росії.

Сьогодні під час чергового засідання виконкому Вінницької міської ради було ухвалено рішення про нагородження Юлія Мамчура відзнакою міського голови «За честь і мужність». До цієї нагороди додається і премія у 5 тис. грн. Саме нагородження відбудеться на черговій сесії міської ради, на яке запросять командира частини А 4515, який вже став легендою. Якщо він не зможе бути присутнім, то запросять членів його родини. Кілька тижнів тому у Вінницю перевелась на навчання його донька, якій разом з чоловіком та маленькою дитиною довелося терміново покидати анексований Крим. Тепер Вінниця стане для них новою домівкою.

«Про таких людей кажуть – «настоящий полковник». А в даному випадку – це справжній герой і патріот України. І для нас, вінничан, Юлій Мамчур не чужий – його родина нещодавно переїхала до Вінниці. До нас були звернення від ради ветеранів і від командування, адже Вінниця була і є столицею Повітряних Сил України. Тому це навіть у чомусь символічно. Ми абсолютно підтримуємо ці звернення, тому прийняли рішення нагородити Юлія Мамчура відзнакою міського голови», - зазначив в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов.

Він також доручив працівникам організаційного відділу зв’язатись із родиною легендарного командира, щоб запросити на чергову сесію міської ради для вручення нагороди полковнику-герою від імені 370-тисячної територіальної громади Вінниці.



Переглядів: 6449
Поширень: 0