В рамках планових польотів військові льотчики бригад тактичної авіації задля підтримання та досягнення визначеного рівня підготовки виконують ряд завдань з удосконалення техніки пілотування та навігації в різних метеорологічних умовах. На авіаційних полігонах виконують вправи з бойового застосування авіаційних засобів ураження. Разом з військовими льотчиками польоти після тривалої перерви здійснюють колишні офіцери запасу, котрими в рамках проведення часткової мобілізації доукомплектували авіаційні частини виду.

Колишні військові льотчики повертаються у небо - мобілізація триває

Як повідомили в Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України, для таких офіцерів у бригадах тактичної авіації були розроблені спеціальні льотні програми відповідно до типів освоєних ними раніше літаків. Відтак, протягом березня в ході льотних змін кожен із запасників за індивідуальною програмою інтенсивно вдосконалював свій льотний вишкіл. На сьогодні більшість з них вже відновили практичні навички бойового застосування як вдень, так і вночі.

Водночас у Командуванні виду зазначають, що в разі необхідності готові «поставити на крило» усіх офіцерів запасу, які за станом здоров’я зможуть виконувати відповідні льотні посади. Резерв льотчиків доволі великий, проте часткова мобілізація торкнулася в першу чергу тих, хто буквально ще вчора сидів у кабіні бойової техніки. Адже їх відновлення потребує найменше часу та ресурсів.

Колишні військові льотчики повертаються у небо - мобілізація триває

Разом з підготовкою авіаційних кадрів у бригадах тактичної авіації триває процес введення до строю літаків типу Су-27, Су-24 та МіГ-29, що до цього часу знаходилися на довгостроковому зберіганні.



Переглядів: 5457
Поширень: 0