10 квітня у Вінниці пройшов міський конкурс читців сатири та гумору «Вінницька гуморина». У ньому взяло участь понад 40 учасників. Це учні загальноосвітніх шкіл та закладів культури міста, вихованці міського Палацу мистецтв, Палацу дітей та юнацтва ім. Л.Ратушної та Вінницького обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь».

Конкурсанти виконували твори таких майстрів сатири та гумору як Анатолій Гарматюк, Павло Глазовий, Леоніда Глібова, Леонід Куций, Степан Руданський та інші. Члени журі визначили переможців у трьох вікових категоріях: молодшій, середній, старшій. Так, у молодшій категорії перше місце розділили між собою вихованець театральної студії «Мельпомена» Палацу дітей та юнацтва Василь Севастьянов та учениця 4-го класу школи №18 Марина Дерун. У середній віковій категорії перемогу здобув учень 6 класу школи № 32 Віталій Пашкевич. А у старшій – перше місце посіла вихованка театральної студії «Мельпомена» Палацу дітей та юнацтва Олександра Довгій.

Дружина Анатолія Гарматюка Надія подякувала конкурсантам та їх керівникам за участь і зазначила, що її дуже тішить те, з кожним роком кількість учасників «Вінницької гуморини» зростає. Почесними гостями на святі гумору були учасники народного аматорського хорового колективу «Добродар» МПМ, у якому тривалий час співав Анатолій Гарматюк.


Переглядів: 2475
Поширень: 0