У той час, коли вся Україна з жахом переживає події на своєму Сході, у Вінниці, схоже, революційний запал усе ніяк не вивітриться. 17 квітня, поки у сесійній залі обласної ради депутати ділили бюджетні гроші, унизу в холі відбувалась справжня битва «за справедливість». Козаки під керівництвом Володимира Воловодюка кулаками з’ясовували «правду» із народною самообороною. Результат – розбиті голови і п’ятеро затриманих у райвідділі.

Козаки Воловодюка побилися із народною самообороною у холі облрадих

Козаки Воловодюка побилися із народною самообороною у холі облради

Близько десятої ранку до облради голова ГО «Козацький полк імені Івана Богуна» Володимир Воловодюк прийшов, аби розібратися, чому цього року на його організацію не хочуть виділяти грантові кошти. Обурений отаман привів із собою на підмогу «козаків» та ще зо два десятки хлопців у масках. Коли ж самооборона, яка несе варту у облраді, відмовилась його пропускати, зчинилась бійка. Самооборона разом з міліцією атаку відбила і змусила непроханих гостей тікати, частина з яких спробували запертись у будиночку в дворі обласної ради, відданому «Народній волі» та «Народному трибуналу» Юрія Хорта. Хтось у натовпі закинув чутку, начебто всередині є зброя і коктейлі Молотова. Інформація, щоправда, не підтвердилась – нічого протизаконного, зі слів правоохоронців, під час огляду там не знайшли.

Козаки Воловодюка побилися із народною самообороною у холі облради

Козаки Воловодюка побилися із народною самообороною у холі облради

Козаки Воловодюка побилися із народною самообороною у холі облради

Тепер по факту хуліганства міліція відкрила кримінальне провадження. За словами першого заступника начальника Вінницького міського відділу Юрія Педоса, міліція доставила п’ятьох активних учасників конфлікту до відділку міліції для встановлення осіб та відібрання пояснень. За свої дії затриманим хлопцям може прийтись пожертвувати свободою. Покарання передбачає обмеження волі на строк до п\'яти років або позбавлення волі строком до чотирьох років.



Переглядів: 6510
Поширень: 0