«Зеленбудівці» розпочинають поновлювати вертикальне озеленення. Протягом двох днів на Соборній та Театральній буде облаштовано 175 підвісних кашпо з пеларгонією ампельною. А після свят працівники «Віннницязеленбуду» продовжать встановлювати підвісні клумби по вулицях Пирогова, Київській, проспекту Коцюбинського, площах Героїв Майдану (перехрестя вулиць Першотравнева, Театральна, Чорновола і Богуна) та Героїв Сталінграду. За сприятливих погодних умов ці роботи будуть тривати до кінця травня. Загалом цього року заплановано оновити близько дев’яти сотень кашпо та термочаш В разі фінансування у цьому році заплановано закінчити роботи по вулиці Київській та облаштувати вертикальне озеленення по вулицях Островського, Лебединського, Немирівському шосе, площі Жовтневій.

До Дня Перемоги «розквітнуть» опори по центральних вулицях міста

Працівники «Зеленбуду» днями відновили і зелену конструкцію крокодила у Центральному парку. За словами заступника директора КП «Вінзеленбуд» Миколи Залецького, за зиму «зелений крокодил» був фактично зруйнований, тому його довелося робити заново. Працівники підприємства працювали над конструкцією протягом двох днів, для неї було використано 3900 штук седума. А після 15 травня розпочнуться роботи по висадці рослин на конструкції «зеленої черепахи», яка «оселилася» минулого року біля Лебединого озера. Конструкцію обсадять альтенантерою двох кольорів – червоного та зеленого, вона досить невибаглива і стійка до погодних умов, тому буде розростатися аж до заморозків.

До Дня Перемоги «розквітнуть» опори по центральних вулицях міста

Загалом сьогодні вже підготовлено до посадки всі міські квітники, їх перекопали та внесли органічні добрива. Масова висадка розсади літніх рослин розпочнеться після 9 травня, коли трохи потепліє. Тоді на міських клумбах заквітнуть гератуми, бегонії, сальвії та тагетиси.



Переглядів: 4550
Поширень: 0