Рання весна дозволила розпочати роботи з поновлення дорожньої розмітки на дорогах Вінниці ще з кінця березня. Але холодна погода із пониженням температури повітря уночі до +2oС значно сповільнила роботу працівників КП СМЕД ДАІ. За словами керівника підприємства Івана Юрченка, ідеальною для висихання фарби є температура +20oС, тоді фарба сохне 15 хвилин, а при такій ранішній температурі, як зараз – вона може сохнути до години. Робітники намагаються проводити роботи на світанку, щоб не створювати незручностей для водіїв. Адже при тривалому висиханні фарби особливо в часи-пік, створюються затори.

На сьогоднішній день вже поновлено 21,6 км поздовжньої та 3,4 тис. м2 поперечної розмітки. Загалом КП СМЕД ДАІ заплановано накреслити 181 км поздовжньої та 18,8 тис. м2 поперечної розмітки. «Згідно нормативів розмітка поновлюється, якщо зношеність елементів сягає більше 30 %. Щороку об’єм робіт по нанесенню розмітки на дорогах міста збільшується, але головне для нас – це якість: як фарби, так і проведення робіт», - зазначає Іван Юрченко.

Поки що поновлюється стоп-лінія, суцільна лінія, «зебра», острівці безпеки, а з червня почнуть фарбувати і розмітку велодоріжок, хоча місцями вона збереглася непоганому стані, особливо там, де велодоріжки проходять по тротуарах. Поновлюється і розмітка жовтою фарбою, якою позначають зупинки транспортних засобів та лежачі поліцейські. Трохи пізніше буде також оновлено розмітку паркувальних зон в межах проїжджої частини, пішохідні переходи з підвищеною вірогідністю наїзду та перетин велодоріжок з проїжджою частиною. Така розмітка теж робиться кольоровою фарбою: синьою, червоною, або комбінацією червоної та білої.

А перед початком нового навчального року (з кінця липня до кінця серпня), традиційно поновлять і написи на дорогах «Увага діти!». Їх розміщують не тільки на проїжджих частинах біля самих шкіл, а й взагалі біля пішохідних переходів, якими діти найчастіше прямують до навчальних закладів. Таких написів по місту буде зроблено більше півтори сотні. ​



Переглядів: 4325
Поширень: 0