Конкурс «Кращий навчально-методичний посібник» проводиться у Вінниці вже протягом 13 років. Він відбувається у рамках акції «Ярмарок фахових сподівань» загальноміського проекту «Ім’я в освіті міста». Організатори конкурсу – департамент освіти міської ради та Міський методичний кабінет. В цьому році на конкурсі було представлено 144 навчально-методичних посібників. Їх авторами та упорядниками стали 228 педагогічних працівників загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

Навчально-методичні посібники було представлено у 10 номінаціях. Серед них, зокрема, «Педагогічний менеджмент», «Позакласна та виховна робота», «Тестові завдання для розвитку та контролю навичок», «Дидактичні ігри». Також вінницькі педагоги представили свої роботи у номінаціях «Корекційно-відновлювальна робота. Інклюзивна освіта», «Соціально-психологічний практикум», «Навчально-методичний посібник ДНЗ», «Електронний навчальний посібник». Вперше цьогоріч у конкурсі була започаткована номінація «Всеукраїнська та міжнародна проектна діяльність».

Цього року «Подільську Вікторію» отримали педагоги з садочку №28 та школи №35

У кожній номінації було визначено переможців. Ті, хто набрав найбільшу кількість балів, і стали володарями «Подільської Вікторії». Серед загальноосвітніх навчальних закладів статуетку «Подільська Вікторія» та десять тисяч гривень отримала вчитель початкових класів загальноосвітньої школи №35 Юлія Олійник Серед дошкільних навчальних закладів – завідуюча садочком №28 Тетяна Рублевська. Навчально-методичні посібники, представлені на конкурс, поповнять бібліотечні фонди та медіатеку міського методичного кабінету. За згодою авторів конкурсні посібники були розміщені у Творчій майстерні вчителя за електронною адресою: dorobok.edu.vn.ua.

Статуетки «Подільська Вікторія» переможницям вручив в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. «Я дуже вдячний педагогам за те, що в такий непростий час для нашої країни вони працюють над новими розробками, вдосконалюють свою фахову майстерність, а саме головне – прививають нашим дітям добре, світле, розумне, виховують справжніх патріотів держави. Основне з ваших покликань – це виховувати майбутніх громадян України, нове покоління, яке прийде нам на зміну і буде далі будувати сильну, єдину, неподільну демократичну державу. Також я дуже вдячний за те, що ви свої розробки, свою інтелектуальну власність, дозволили розмістити на освітньому сайті, щоб вашим досвідом могли скористатися не лише вчителі і вихователі Вінниці, а й всієї України», – каже Сергій Моргунов.

Цього року «Подільську Вікторію» отримали педагоги з садочку №28 та школи №35

«Нинішній захід є підтвердженням колосального потенціалу наших освітян. У цьому залі зібралася інтелектуальна еліта нашого міста, кропітка, наполеглива праця яких дає можливість отримати чудові результати у методичній та науково-методичній діяльності. Як приклад, освітяни Вінниччини вибороли у міжнародній виставці «Сучасні освітні заклади-2014» 13 золотих, 10 срібних, одну бронзову медалі та два гран-прі. Тобто загалом – 24 нагороди, з яких 15 здобули освітні заклади міста Вінниці», – зазначив директор департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

«Подільську Вікторію» серед дошкільних навчальних закладів отримала завідуюча садочком №28 Тетяна Рублевська. «Наш посібник «Сходинки пізнання» сформований з двох пірамід, на яких розміщені завдання з різноманітних сфер: розвиток мовлення, математика, природа, орієнтуванням в просторі тощо. Наша команда педагогів працювала над цим посібником цілий рік. Хоча наш заклад компенсуючого типу для дітей з вадами зору, посібником можуть користуватися у будь-яких садочках», – каже Тетяна Рублевська.

Цього року «Подільську Вікторію» отримали педагоги з садочку №28 та школи №35

Вчитель початкових класів загальноосвітньої школи №35 Юлія Олійник, яка отримала «Подільську Вікторію» серед загальноосвітніх закладів, представила проект «Дослідницьке навчання у першому класі». «Завдяки дослідницькому навчанню виховуються допитливі діти, які здатні творити, креативно мислити, винаходити», – зазначила Юлія Олійник.

Також у рамках свята «Ярмарок фахових сподівань» нагородили переможців міських освітянських конкурсів та міських етапів Всеукраїнських конкурсів. Відзначили й керівників закладів освіти міста за вагомий внесок у методичну роботу.


Переглядів: 4038
Поширень: 0