Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих військових, що брали участь в Антитерористичній операції (АТО) на Сході України урядовці, які сьогодні у Вінниці в рамках робочого візиту відвідали військову частину Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та Віце-прем’єр Володимир Гройсман висловили слова подяки військовослужбовцям за проявлений героїзм, патріотизм, наголосивши, що їх проблеми і проблеми їх сімей не залишаться осторонь держави.

Арсеній Яценюк вручив військовим ключі від 9 квартир у Вінниці

Арсеній Яценюк вручив військовим ключі від 9 квартир у Вінниці: військовослужбовцям Національної гвардії чотири сертифікати на отримання квартир, а також сертифікати на отримання квартир родинам п’яти військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули під час виконання антитерористичної операції – майора Олександра Сабади, майора Руслана Плоходька, майора Сергія Руденка, капітана Миколи Топчія та старшого лейтенанта Ігоря Грішина.

Арсеній Яценюк вручив військовим ключі від 9 квартир у Вінниці

Глава Уряду подякував віце-прем’єру, колишньому міському голові Вінниці Володимиру Гройсману за надане військовим житло й сподівається, що це не останні квартири, які будуть виділені військовим, що захищають Україну від зовнішньої агресії.

Арсеній Яценюк вручив військовим ключі від 9 квартир у Вінниці

«Сьогодні, завдяки Володимиру Гройсману, віце-прем’єру, а головне – вінничанину, ми вручаємо перші квартири військовослужбовцям. Частина цих квартир призначена для сімей загиблих військовослужбовців на Сході України. Ці сім’ї втратили годувальників, але вони не залишилися без допомоги держави», - сказав Арсеній Яценюк. Він додав, що Уряд на 80% підвищив грошове забезпечення військовим, які беруть участь в АТО та надав їм нове обладнання й військову техніку.

Арсеній Яценюк вручив військовим ключі від 9 квартир у Вінниці

Олег Плакотнюк, командир військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України підтвердив, що держава почула про проблеми військових і сьогодні докладає всіх зусиль для їх вирішення.

«Ми з 2000 року не отримували квартир. Сподіваємося, що сьогоднішня подія стане традицією і житлові питання військових поступово вирішуватимуться», - сказав Олег Плакотнюк.

Арсеній Яценюк вручив військовим ключі від 9 квартир у Вінниці

В свою чергу Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що житло – це лише маленька часточка того, чого насправді заслуговують військові, які сьогодні під кулями захищають Україну від окупантів.

«Коли країні важко – їй потрібні Герої, які віддають частину себе, а іноді – своє життя для збереження життя інших. Вірю, що наші військові збережуть мирне небо над Україною», - сказав Володимир Гройсман.



Переглядів: 7799
Поширень: 0