20 травня учасникам програми «Муніципальне житло м. Вінниця» урочисто вручали ключі від квартир у третьому 140-квартирному муніципальному будинку. В рамках цієї програми у новобудові збудовано 90 квартир, ще 50 – були виділені для реалізації загальнодержавної програми здешевлення іпотечних житлових кредитів для придбання доступного житла.

Муніципальний будинок по вулиці Щорса

Перед тим, як вручати новоселам ключі від їх помешкань, в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов відзначив подяками міської ради працівників департаменту капітального будівництва, підприємства-забудовника та партнерів будівництва.

У Вінниці здано в експлуатацію вже третій муніципальний будинок

Саме будівництво тривало майже два роки. Будинок десятиповерховий, має сучасне планування, він утеплений. Усі квартири – з індивідуальним опаленням, металопластиковими вікнами і заскленими кухонними лоджіями. На прибудинковій території облаштовані місця для парковки автівок мешканців, для наймолодших жителів встановлено дитячий майданчик. Вартість квадратного метра житла у новобудові – одна з найнижчих у місті на первинному ринку житла. «Ми сьогодні зібралися підбити підсумки гарній справі, яку завершили спільно, – будівництва чергового муніципального будинку. Впевнений, що в цьому будинку жити буде комфортно, а Ваші родини будуть щасливими», - зазначив керівник Державного підприємства «Вінницьке інженерно-будівельне управління» Валерій Коробков.

У Вінниці здано в експлуатацію вже третій муніципальний будинок

«Сьогодні у нас невеличкий ювілей – ця програма була започаткована з ініціативи Володимира Гройсмана п’ять років тому, коли ми зрозуміли, що держава не зможе надавати безкоштовно квартири. Й інших економічних механізмів, аби забезпечити бажаючих квартирами, немає, лише як максимально здешевити це житло, - зазначив Сергій Моргунов, звертаючись до новоселів. - Я вважаю, що ми досить успішно попрацювали ці роки, адже вже 344 родини, зокрема, і Ваші, - змогли отримати житло по доступній ціні завдяки програмі. Однозначно можу сказати, що ми не будемо зупинятися на досягнутому, і програма буде продовжуватись». Тиждень тому виконкомом міської ради департаменту капітального будівництва видано дозвіл на проектування групи з 3-х житлових будинків на 207 квартир по вулиці Чехова.

Для інформації:

З 2009 року, відколи була прийнята міська програма «Муніципальне житло м. Вінниці», у місті здано в експлуатацію три муніципальних будинки. Це дозволило поліпшити житлові умови 344 вінницьким родинам. Переважно молоді, освітянам, працівникам бюджетної сфери та комунальних підприємств. З умовами участі у міській програмі можна ознайомитись за посиланням.



Переглядів: 10728
Поширень: 0