Явка виборців у Вінниці та області 25 травня була однією з кращих в Україні і становитиме близько 70%. Про це повідомив голова комітету виборців України у Вінницькій області Владислав Телень. За його словами, переконливо перемагає на Вінниччині Петро Порошенко, при тому, на деяких дільницях за нього проголосували щонайменше 70% виборців.

- Ще кілька років тому я й подумати не міг, що представник Вінниці стане президентом. Наш регіон зіграв в цьому роль, по деяких дільницях він перемагає з результатом 70-80% голосів, певна тенденція відслідковується, - каже Владислав Телень.

За Порошенка на Вінниччині голосували 70-80% виборців, - голова обласного комітету виборців

Станом на 11 вечора на деяких дільницях уже завершували підрахунки голосів, а на деяких – перевірили тільки половину бюлетенів. Владислав Телень переконаний, що на останніх спеціально тягнуть час, щоб заробити гроші.

-  Усе ще дієвий міф про те, що, начебто, якщо за роботу членам ДАК платять 100 гривень на день, то, якщо дотягнути за 24-ту годину, заплатять як за ще один день. Тому й не поспішають.

Розбираючи уже проведені вибори, Владислав Телень відзначив кілька моментів, які, на його думку, потрібно в майбутньому доопрацювати.

- Потрібно вивести зі складів виборчої комісії представників від суб’єктів виборчого процесу, адже не секрет, що ці люди нелегально отримують від них гроші. В масштабах України набігає чимала сума «чорної» готівки. Також, потрібно відмінити заборону агітувати чиновникам та дозволити агітацію і у сам день виборів, адже це нічого особливо не змінює, а натомість дасть можливість позбутися багатьох спірних моментів. Сам передвиборчий процес потрібно скоротити до одного місяця, що дозволить зекономити немало коштів, - припускає Владислав Телень.
 



Переглядів: 4209
Поширень: 0