Працівники вінницької кримінальної міліції у справах дітей затримали 12-річного хлопця, який серед білого дня пограбував 14-річну дівчину, забравши у нею рюкзак з грішми та мобільним телефон.

Потерпіла разом з подругою відпочивала на місцевому пляжі. Невдовзі до них підійшло двоє підлітків, аби познайомитись. Один із кавалерів вихопив рюкзак дівчини та почав тікати.

Після встановлення та затримання неповнолітнього зловмисника правоохоронцями, хлопець зізнався у скоєному правопорушенні. Пояснює свій вчинок тим, що спочатку хотів пожартувати, а коли побачив у рюкзаку гроші та мобільний телефон, вирішив усе забрати собі.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 КК України (грабіж). За такий вид злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років. Зважаючи на юний вік правопорушника, він не понесе кримінальну відповідальність. Однак, судом можуть бути застосовані відносно нього примусові заходи виховного характеру.

Міліція звертає увагу громадян! З настанням літнього періоду, перебуваючи на відпочинку, будьте уважнішими до своїх речей, не залишайте їх без нагляду, аби не стати жертвою злочину.



Переглядів: 3107
Поширень: 0