Одним з основних пріоритетів Стратегії розвитку міста «Вінниця 2020» є створення в місті розвинутого громадянського суспільства. Вже три роки поспіль у Вінниці проходить міський конкурс фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій, громадських спілок у м. Вінниці. «Цього року на конкурс надійшло 11 проектів від десяти громадських організацій та одного благодійного фонду. За результатами роботи конкурсної комісії було вирішено підтримати сім проектів шляхом надання грантів на загальну суму 215 тисяч гривень», – розповідає начальник інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості Володимир Хорошев.

Серед проектів-переможців – кінотеатр просто неба в парку Дружби народів та облаштування інклюзивного дитячого майданчику. Ідея належить громадській організації «Гармонія». «Надаючи можливість всім бажаючим переглянути гарний фільм у кінотеатрі під відкритим небом ми одночасно створюємо гарну, позитивну атмосферу, спонукаємо людей до спілкування між собою, знайомству та дружбі. Ми переконані, що завдяки цьому проекту буде зроблений великий крок у стратегії розвитку міста «Вінниці – 2020», наше місто стане ще більш приємним та комфортним для проживання та привабливішим для туристів і гостей», – вважає керівник проекту Раїса Панасюк. Біля галявини, де буде розміщено обладнання для перегляду фільмів, представники «Гармонії» хочуть також розмістити ігровий майданчик для дітей з інвалідністю. А також організовувати тут творчі зустрічі та створити Wi-Fi зону. Цей проект буде підтримано у частині створення інклюзивного дитячого майданчика.

Підтримала конкурсна комісія і проект «Єднання поколінь» ГО «Центр Поділля-Соціум». Він направлений на підтримку вечірнього народного університету «Третій вік» для людей літнього віку. Проект включає в себе допомогу літнім людям в оволодінні азами користування комп’ютером та мережею Інтернету, в тому числі виготовлення методичного посібника для осіб літнього віку з опанування основ роботи на комп’ютері. Також заплановано організувати тематичні зустрічі з психологами, юристами, соціальними працівниками тощо. Крім того, комісія вирішила підтримати проект ГО «Паросток» на тему: «Соціальна реабілітація – шлях до інклюзії». Він має на меті покращити якість надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми проблемами. Зокрема, у Вінниці планують впровадити інноваційні корекційні методики, розроблені українськими та ізраїльськими науковцями.

Вінницька обласна громадська організація «Лабораторія актуальної творчості» запропонувала провести вже вдруге Всеукраїнський конкурс молодих митців в сфері сучасного візуального мистецтва імені Натана Альтмана (всесвітньовідомого вінницького художника). Перший такий конкурс відбувся 2012-го року. Ідея була підтримана, тож до нашого міста знову з’їдуться молоді художники з різних регіонів. На думку автора проекту Олександра Никитюка, захід дозволить залучити креативних митців з інших міст до творчої взаємодії з їх вінницькими колегами, а також підвищить привабливість міста для реалізації інтеркультурних творчих ініціатив.

Соціальний проект «Є контакт» громадської організації «Філософія Серця» акцентує увагу на важливості побудови партнерських відносин «Школа–Дитина-Батьки», своєчасного виявлення та надання конкретної допомоги при вирішенні проблем дітей, організації змістовного спільного дозвілля учнів разом з батьками. А ГО «Вінницький міський комітет молодіжних організацій» представила проект «Єдина країна». Його реалізація передбачає проведення ексклюзивних фото-відео зйомок, флешмобів, тематичних інтелектуальних ігор для формування патріотизму серед підлітків та молоді.

Також підтримку отримає і проект профілактично-реабілітаційного центру медико-соціальної допомоги «Злагода» по продовженню роботи центру «Батьківство в радість». Він передбачає допомогу сім’ям усиновлювачів у створенні комфортних умов для розвитку та проживання усиновлених дітей, профілактику випадків відмов родин від таких дітей а також роботу над зменшенням рівня психотравм у дітей, батьки яких вирішили розлучитись.



Переглядів: 6144
Поширень: 0