Укрзалізниця та залізниці України роблять все можливе для вивезення людей, у тому числі дітей, із небезпечних регіонів. Так, для вивезення із Луганська більше 500 дітей-сиріт залізничники сформували спеціальний додатковий поїзд із 11 вагонів, який вирушив з Одеси до Луганська, куди мав прибути сьогодні вранці за спеціально розробленим графіком. Однак керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки дало вказівку Донецькій залізниці повідомити Одеську та Придніпровську залізниці про те, що цей поїзд прийматися не буде. Через такі дії Укрзалізниця вимушена була повернути поїзд назад до Одеси. Також керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки перешкоджає організації вивезення мешканців цих регіонів, не погоджуючи додаткових поїздів складами залізниць України до Донецька та Луганська.

Незважаючи на такі дії представників самопроголошеної Донецької народної республіки Укрзалізниця буде й надалі робити все можливе для евакуації дітей і мешканців із небезпечних регіонів. При цьому діти будуть перевозитися безкоштовно.

Для забезпечення вивезення пасажирів із Луганщини та Донеччини Укрзалізниця на період з 2 по 9 червня збільшила схеми поїздів, які курсують із Луганська та Донецька. Так, на 5 – 6-ть вагонів до 18 – 20 збільшена їх кількість у складі низки поїздів, що курсують до Луганська та Донецька.

Також призначено додатковий поїзд № 563/564 Луганськ – Київ у складі 15 вагонів. Із Луганська поїзд вирушить о 21:24 та прибуде до Києва о 14:26. У зворотному напрямку поїзд вирушить 6 червня о 18:38 та прибуде до Луганська наступного дня о 12:00.

Укрзалізниця вживає всіх можливих заходів для забезпечення перевезення мешканців східних регіонів.
 



Переглядів: 3325
Поширень: 0