Усі бойові і патрульні підрозділи МВС візьмуть участь у АТО. Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"Прийняв рішення - всі 100% бойових і патрульних підрозділів МВС візьмуть участь у АТО. Це не тільки необхідність, це ще й перевірка на профпридатність і справжній дух і патріотизм. Загартування підрозділів в умовах реальних загроз і викликів - один з факторів створення нової міліції, якій суспільство стане довіряти", - зазначив Аваков.

"Усі, хто думав "проскочити" і відсидітися - рапорт на стіл, звільняйтеся. Всім, хто з честю пройде випробування, виконуючи свій обов\'язок - повага і перспектива", - підкреслив міністр. Також Аваков розповів, що сьогодні вранці підписав подання президенту України на державні нагороди офіцерам і бійцям підрозділів МВС, загиблим і пораненим в ході виконання завдань АТО. "Багатьох з них знав особисто, багатьох, слава Богу - знаю", - зазначив він.

Також глава МВС розповів про звільнення співробітників міліції, що відмовилися їхати в зону бойових дій. "Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів" формувався з добровольців за програмою нових підрозділів МВС. Позавчора був відданий наказ про висунення батальйону на місце патрулювання. В Луганську область 86 осіб виїхали на місце служби - робити чоловічу роботу, виконувати бойове завдання в режимі антитерористичного патрулювання. 21 людина відмовилась. Написали рапорти на звільнення: "Ми сюди йшли гроші заробляти, а не життям ризикувати". Були звільнені негайно. Вони прийшли не Україну захищати, вони прийшли заробляти 4500 гривень на місяць. Такі собі патріоти за гроші", - написав міністр.

"Щоб присікти спекуляції, відразу скажу - каски, бронежилети, зброя - все в комплекті. Більш того, після прибуття на місце, у разі висунення на позиції бойового зіткнення бійці батальйону додатково будуть оснащені важкими бронежилетами 5-6 класу. У відповідності з моїм розпорядженням, бійці МВС, які несуть службу в зоні АТО, не допускаються до несення служби без оснащення засобами індивідуального захисту (каски і бронежилети). Це я до того, що або є дух Батьківщину захищати, або немає. Причини ж для боягуза знайдуться завжди", - резюмував він.



Переглядів: 3925
Поширень: 0