З 16 червня на базі бібліотеки-філії № 11, яка розташована по вулиці Свердлова, запрацював проект «Бібліоняня». Це нова бібліотечна послуга, яка допоможе батькам вирішити нагальну потребу на якийсь час зайняти корисною справою дитину та додасть їм вільного часу для вирішення власних проблем. За словами заступника директора департаменту культури, начальника відділу культурно-мистецьких закладів Ганни Ковальчук, у Вінниці йде постійний пошук нових форм бібліотечної роботи, і за допомогою цього проекту організатори хочуть більше залучити до бібліотек як дітей, так і їх батьків. Адже тут вони зможуть не тільки читати, а й спілкуватися за інтересами.

У Вінниці з’явилася перша «Бібліоняня» - новий сервіс при бібліотеці для малечі та їх батьківЧотири дні на тиждень (всі робочі дні, крім середи) дітки з 4 до 7 років зможуть за допомогою бібліотекарів розвивати загальні здібності, мовну активність, брати участь у різних іграх, тренувати дрібну моторику рук, засвоїти елементарні математичні поняття, ознайомитися з навколишнім світом та розвивати творчі здібності.

«Суть цього проекту в тому, щоб батьки мали можливість залишити десь свою дитину і відбігти на годинку вирішити свої справи. І щоб дитина не просто, як в деяких дитячих кімнатах, сама дивилася телевізор, або каталася на гірках, коли на неї практично не звертають увагу, а розвивалася. Тут дітям будуть читати, обговорювати малюнки, робити з ними поробки – що саме, буде залежати від того, чого бажатиме дитина. Але ця година пройде для неї з користю, а здобуті знання зможуть стати в нагоді при підготовці до школи», - зазначає директор вінницької міської Централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк.

У Вінниці з’явилася перша «Бібліоняня» - новий сервіс при бібліотеці для малечі та їх батьківЦе не перший проект, який реалізується для дітей та їх батьків у бібліотеці № 11. «Ця бібліотека вже стала для нас осередком таких собі «тусовок» мам. Щоп’ятниці тут вже реалізується проект «Матусині вечірки», - розповідає голова ГО «Територія мам» Валентина Ткачук. - Завдяки працівникам бібліотеки ці зустрічі отримали новий формат, а проект «Бібліоняня», який сьогодні розпочинається, є надзвичайно корисним для сучасних батьків, бо це можливість інколи відбігти в магазин, відвідати якийсь захід чи побути навіть на самоті».

Щоб залишити дитину у «Бібліоняні», необхідно завчасно зателефонувати за номером 55-32-11, вартість заняття - 15 грн. Організатори сподіваються, що цей проект буде успішним і в подальшому планують його поширити по інших бібліотеках міста. ​



Переглядів: 6401
Поширень: 0