Робітники працюють протягом усієї світлої пори доби. Станом на 19 годину 5 травня було перевезено близько 65 торговельних контейнерів. Якщо не стануть на заваді погані погодні умови - протягом 5-6 днів усі контейнери перевезуть на новий ринок. Паралельно працюють комунальні служби вивозячи сміття. Протягом учорашнього дня з території ринку вивезено 6 МАЗів непотребу, це біля 35 кубів. Такої кількості сміття не було після ліквідації жодного стихійного ринку Вінниці.

Більшість мешканців розташованих поряд з ринком будинків не можуть натішитись з того, що відбувається, адже протягом більше 15 років сморід, бруд, зграї безпритульних собак та щурі, які лізли до квартир замучили цих людей. «Ви не можете собі уявити, як було жити в цих умовах - нюхати сморід, який залишався після того, як виливалися відходи спід оселедців та інших харчових продуктів під наш будинок, - розповідає мешканець будинку Папаніна, 1 Анатолій Шкільнюк. - До будинку не могла під\'їхати навіть швидка допомога». Мешканці цього будинку наразі садять на своїй прибудинковій території сад та квіти і переконані, що власними силами зроблять благоустрій, аби тільки з\'їхав звідси ринок. Є й мешканці, які здавали в оренду приміщення своїх будинків та гаражі під складські приміщення, що давало їм додатковий заробіток, та і вони розуміють, що жити та працювати у таких умовах не можливо.

Подивитись, як проходять роботи по демонтажу контейнерів, та поспілкуватися з підприємцями і мешканцями, - увечері на ринок приїхав міський голова Володимир Гройсман. «Я хотів би висловити подяку підприємцям за розуміння того, що у місті необхідно наводити порядок, - каже мер. - Думаю, що новий ринок стане одним з найцивілізованіших ринків у місті, але разом з тим дуже багато чого залежить від самих підприємців та від культури обслуговування клієнтів». Влада міста вибачається перед мешканцями мікрорайону, на території якого розміщувався ринок, за незручності пов\'язані з відключенням у денний час електроенергії. Майже усі контейнери були самовільно підведені до мережі енергоживлення, тому заради безпеки працівників, які працюють над демонтажем контейнерів, електрику відключають.

Після перевезення контейнерів вулицю Папаніна приведуть у належний санітарний стан та зроблять проїжджу частину з тротуарами, так як було 15 років тому.


Переглядів: 3170
Поширень: 0