Окрім великої кількості культурно-мистецьких заходів та презентацій, у Вінниці під час святкувань знову з’являться «Вінницькі євро». Вперше «Вінницькі євро» були надруковані у 2008 році у вигляді святкових флаєрів кількістю 10000 тис. примірників. Номінал 2008 року дорівнював «1 Вінницький євро».

вінницький євро

«Вінницькі гроші» дуже сподобались вінничанам. Ними можна було проголосувати за найкращу «живу скульптуру» та отримати знижку у магазинах і кав’ярнях.

В 2009 році оргкомітет свята вирішив підтримати традицію і випустити традиційні «Вінницькі євро». Номінал «Вінницьких євро» складатиме 2. Дизайном в цьому році займалася Молодіжна рада міського голови. Було безліч пропозицій, але вирішили зупинитись на функціональному стилі.

На «Вінницькому євро» розміщена назва основної теми Дня Європи 2009 – Фестиваль сучасної міської європейської творчості «Жива Європа». Також розміщена програма основних заходів. І тому «Вінницький євро» слугуватиме святковим маршрутним листом для того, аби вінничани змогли більше побачити на святі і обрати заходи для себе, які їм більш до вподоби.

Номінал в 2 «Вінницьких євро» відповідає другому року проведення Дня Європи у Вінниці. Окрім того, на святкових грошах розміщені логотипи основних організаторів та спонсорів свята. Родзинкою «Вінницьких євро» стане зворотній бік. Оскільки однією з родзинок свята буде презентація об’ємних рисунків на асфальті, то оргкомітет вирішив розмістити об’ємні зображення. Суть об’ємних зображень, полягає у тому, що при звичайному погляді можна побачити лише фоновий малюнок. Але якщо наблизити зображення на 20-30 см до очей, розслабити зір та намагатись поглянути скрізь зображення, то можна побачити об’ємну картину. Таких об’ємних картин на «Вінницьких євро» буде три види.

«Банкнотною фабрикою» для «Вінницьких євро» стане підприємство «МЕD». Планується віддрукувати 10 тис. примірників, які будуть вільно розповсюджуватись 16 травня.

об\'ємне зображення (натисніть для збільшення)

Як побачити об’ємне зображення
Є декілька способів перегляду об’ємних (стерео) зображень. Наводимо найпростіший.
Розслабте очі. Наблизьте зображення максимально до очей. Не намагайтесь сфокусувати ваш погляд на зображенні. Уявіть собі, що перед вами скло і ви дивитесь скрізь нього. Ви бачите розпливчате зображення. Тепер поступово збільшуйте відстань між очами та зображенням, не намагаючись сфокусувати погляд. Якщо ви зробили все вірно, то для 98% людей, з’явиться приховане об’ємне зображення. Експерти кажуть, що такі вправи допомагають покращити зір та підвищують настрій.

Програма заходів з нагоди проведення Дня Європи у Вінниці 16 травня

Майдан Незалежності
14-00 Підняття прапору
14-30 Виступ оркестру «ВінБенд»
14-30 Презентація об’ємних рисунків
15-00 «Вуличні танці”
17-00 Фестиваль хіп-хоп музики
Центральний парк
14-00 Дитячі програми
15-00 Турнір поетів
19-00 Гала-концерт
20-30 Дискотека
Вулиця Соборна
14-30 Виставка живих скульптур
14-30 «Європейське містечко»
16-00 Виступи вуличних музикантів
Сквер Козицького
14-30 Виступи польських колективів, дегустація польських страв від ресторану «Опалкова хата»
Театр ім. Садовського
18-00 Презентація симфонії №9 Л.В.Бетховена

Додаткова інформація:
Відділ у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради,
Тел..: 59-52-82


Переглядів: 9870
Поширень: 0