У Вінницькій облраді заперечують існування при ній Антикорупційного комітету, куди входив громадський активіст Вадим Кудіяров. Вчора його за підозрою у вимаганні 75 тисяч доларів затримала вінницька міліція, а сьогодні із заявою виступили у відділі інформаційно-аналітичної роботи виконавчого апарату Вінницької обласної Ради.

«У деяких вінницьких електронних засобах масової інформації з’явилися повідомлення,  що при Вінницькій обласній Раді діє “антикорупційний комітет”. Офіційно стверджуємо, про те, що на даний час при обласній Раді не існує такого утворення як “антикорупційний комітет”. При Вінницькій обласній Раді діє лише Громадська рада, до складу якої входять 73 громадські організації», - цитує заяву ВінницяОК.

Утім, звернення інформаційно-аналітичного відділу облради викликає підозру і не безпідставно, з огляду на публікації із фотографіями, розміщені прес-службами на офіційних інтернет-сторінках обласної ради та облдержадміністрації.

У облраді поспішно відхрещуються від Антикорупційного комітету через підозру Кудіярова у вимаганні?

Чи бува не скандал із лідером вінницької ГО "Батьківщина молода" Вадимом Кудіяровим став причиною такої поспішної заяви?

Цікаво, що у облраді, де зараз заперечують існування Антикорупційного комітету, у березні самі ж писали про його створення. Про це читаємо на сайті Ради:

«14 березня відбулося засідання постійної комісії обласної Ради з питань зміцнення законності, правопорядку, боротьби з корупцією, охорони прав і свобод громадян під головуванням Віталія Мрачковського. Для участі у роботі були запрошені Юрій Мельник - начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації, Михайло Бардин – голова громадської організації „Подільський центр прав людини”, Ольга Брига - голова Комісії з питань зміцнення законності, правопорядку, боротьби з корупцією, охорони прав і свобод громадян Громадської ради при обласній Раді, інші представники громадських організацій.

Для розгляду членам комісії були запропоновані два питання:

1. Про розгляд проекту рішення обласної Ради „Про внесення змін та доповнень до Єдиної комплексної правоохоронної програми Вінницької області на 2010 - 2014 роки, затвердженої рішенням 28 сесії обласної Ради 5 скликання від 2 березня 2010 року № 962”;

2. Про створення громадського «антикорупційного комітету».

У квітні сайт облдержадміністрації звітував уже про створення при обласній раді Антикорупційного комітету.

У облраді поспішно відхрещуються від Антикорупційного комітету через підозру Кудіярова у вимаганні?

«Про перші результати діяльності представники Антикорупційного комітету при Вінницькій обласній Раді, зокрема, його голова Ольга Брига та член даного комітету Вадим Кудіяров, а також голова постійної комісії обласної Ради з питань зміцнення законності, правопорядку, боротьби з корупцією, охорони прав і свобод громадян Віталій Мрачковський під час прес-конференції, що відбулася у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.», - пише сайт у матеріалі за 4 квітня 2014 року.

Далі за текстом Ольга Брига, голова комітету розповідає, що Антикорупційний комітет почав функціонувати 14 березня 2014 року, до його складу входять майже 30 громадських організацій.

У облраді поспішно відхрещуються від Антикорупційного комітету через підозру Кудіярова у вимаганні?

І на завершення у конференц-залі УМВС у Вінницькій області на презентації акції «Молодь проти корупції» Вадим Кудіяров виступає від імені Антикорупційного комітету, про що йдеться у матеріалі на сайті УМВС від 19 березня 2014 року. На фото Вадим Кудіяров сидить поруч із тодішнім начальником УДСБЕЗ УМВС області Іваном Наумовим.

У облраді поспішно відхрещуються від Антикорупційного комітету через підозру Кудіярова у вимаганні?

Тож коли була правда? 
 



Переглядів: 5434
Поширень: 0