Між Вінницькою державною телерадіокомпанією «Вінтера» та активістами «Народного майдану» Вінниччини виник конфлікт. Причина конфлікту – 11 квадратних метрів кімнати, в якій тимчасово перебували активісти. Нещодавно у телерадіокомпанії їх попросили покинути приміщення, аргументуючи це закінченням терміну оренди.

Колектив «Вінтера» розповсюдив листа, де пояснює свою позицію:

«Колектив Вінницької облдержтелерадіокомпанії «ВІНТЕРА» - каналу «ВДТ» глибоко обурений та здивований зверненням одного з координаторів ГО «Народний Майдан Вінниччини» Таїсії Гайди з приводу того, що нібито ми і наш керівник Любов Коваленко намагаємось «засадити їх за грати»…

Вражає безапеляційність висловів, і відсутність жодного слова про те, що на сьогодні організація ГО «Народний Майдан Вінниччини», яка збирала людей на нашому Майдані, аби відстоювати його величність Закон, сьогодні сама його грубо порушує!

Історія конфлікту (до сьогодні ми вважали, що це просто «ситуація») полягає в тому, що в березні 2014 року до нас звернулися представники ГО «Народний Майдан Вінниччини» із проханням надати їм у користування кімнату на першому поверсі нашої ТРК для облаштування штабу Майдану. Ми, як орендарі приміщення нашої ТРК надали їм таку можливість без жодних заперечень, проте, юридично не мали права це зробити, адже самі орендуємо це приміщення відповідно до Договору оренди з Управлінням спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області, а, отже, запропонували Управлінню укласти Додаткову угоду від 1 квітня 2014 року із представниками ГО «Народний Майдан Вінниччини», згідно з якою кімната на першому поверсі на два місяці абсолютно на ОФІЦІЙНИХ і ЗАКОННИХ підставах переходила в їхнє користування. А оскільки на той момент ГО «Народний Майдан Вінниччини» ще не мала юридичного статусу, то за них юридичним поручителем виступила Правозахисна громадська організація «Вінницька обласна юридична асоціація», з якою Управління спільної комунальної власності територіальних громад і уклало Додаткову Угоду на тимчасову ( з 1 квітня по 31 травня 2014 року) оренду приміщення.

Минуло два місяці - термін угоди сплив, і адміністрація ТРК «ВІНТЕРА» на  абсолютно законних підставах  звернулось до Управління спільної комунальної власності територіальних громад та до керівництва ГО «Народний Майдан Вінниччини» про повернення цієї кімнати до ТРК «ВІНТЕРА», або ж про юридичне оформлення подальших відносин між згаданими організаціями, оскільки термін попередньої Додаткової угоди сплив, і все, що відбувається в цій кімнаті після 31 травня 2014 року може вважатись неправомірним і таким, що підпадає під нецільове використання бюджетних коштів з боку ТРК «ВІНТЕРА».

Втім, ані Управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області, ані самі представники ГО «Народний Майдан Вінниччини», з якими, до речі, чи не щодня ведуться перемовини на згадану тему, і стосовно яких про надання цього приміщення ми самі, ще в березні 2014 року звертались з листом до голови Управління облкомунвласності; і яким з боку ТРК «ВІНТЕРА» надається ВСЕБІЧНА й ПОВНА інформаційна та професійна підтримка у висвітленні їхньої діяльності, сприятливі умови для проведення заходів та інші ресурси ТРК «ВІНТЕРА» – ніхто з них не має бажання вирішити це питання ЗАКОННИМ шляхом.

А якщо такого бажання у них немає – то простіше за все здійняти штучний скандал в інтернеті, організувати «народне засудження» ТРК «ВІНТЕРА», звинувативши нас в «усіх смертних гріхах», і використати все це «штучне народне невдоволення» як ширму, що прикриває справжню ситуацію – незаконне з боку «Народного Майдану Вінниччини» володіння (з 1 червня 2014року) приміщенням, яке належить територіальній громаді Вінниччини. І ніхто нікого не «саджає за грати», ніхто нікого нікуди «не жене» - треба лишень юридично, а значить – ЗАКОННО організувати відносини на оренду кімнати. Все!

Хіба не за панування Закону люди, організовані «Народним Майданом Вінниччини» виходили на пл. Театральну..? А тепер – що це: подвійні стандарти, фарисейство, чи банальне «облаштування власних «офісних» потреб» в центрі міста..?

«Перш ніж засуджувати когось – треба спочатку подивитись на свої власні вчинки»... Це вигадали не ми – це так написано в Біблії…»


                                                                  З повагою, колектив ТРК «ВІНТЕРА»



Переглядів: 5199
Поширень: 0