3 березня пізно ввечері до міліції надійшла інформація про те, що в приватному будинку у с. Зарванці Вінницького району є потерпілі від нападу люди. Слідчо-оперативна група міліції, на жаль, виявила живою тільки жінку, нещадно побиту та зв’язану. Господар будинку від отриманих травм загинув на місці. З будинку бандити забрали близько 5 тисяч гривень та золоті вироби і після цього втекли.

Міліція затримала підозрюваних у жахливому вбивстві депутата обласної ради Валерія Беленя

Вбивство сталося в час політичних протистоянь в країні, коли населення було стривожене появою «тітушок», коли разом з самообороною створювалися блок-пости, аби контролювати ситуацію і зберегти спокій в регіоні.

Тож злочинці, які цинічно забили битами чоловіка, намагалися використати цю ситуацію. Вони викрикували гасла «Слава Україні», називаючись майданівцями. Розрахунок був на те, що жінка загиблого, яку залишили живою, запам’ятає ці слова та в подальшому розповість міліції. Насправді вбивці не мали жодного стосунку до подій на Майдані. Кожен з них мав кримінальне минуле, відрізнявся особливою жорстокістю і жагою до наживи. Двоє відсиділи у в’язниці за вбивства, третій – за крадіжки та грабежі.

знадобилося майже чотири місяці, аби розплутати кривавий клубок злодіянь бандитської групи та затримати її членів

За словами начальника УМВС України у Вінницькій області полковника міліції Олега Школьного, працівникам міліції знадобилося майже чотири місяці, аби розплутати кривавий клубок злодіянь бандитської групи та затримати її членів. Була проведена колосальна робота, перевірена велика кількість людей, максимально використано оперативні можливості. Наразі усі троє перебувають під арештом та дають покази. Двоє з них 31 та 37-и років – жителі Вінниці, ще один 36-річний подільник – житель одного з районів. Бандити впродовж останніх півроку скоювали грабежі, крадіжки та розбійні напади на території області. Міліція перевіряє на причетність до вчинення злочинів у складі злочинної групи ряд осіб, які виконували різні ролі, зокрема, підшукували жертв, допомогали у скоєнні нападів, переховували вказаних осіб тощо. Триває слідство.

За фактом умисного вбивства з корисливих мотивів, розбійного нападу відкриті кримінальні провадження. Злочинцям загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна або довічне позбавлення волі.



Переглядів: 4418
Поширень: 0