Через два тижні буде готовий план, як Україна відгороджуватиметься на кордоні з Росією. Ідеться про копання ровів шириною до 3,5 м, які почнуть спочатку копати в північних областях.

"Ми почнемо з Чернігівської, Сумської та Харківської областей. У першу чергу, з північних районів Луганщини до Красної Талівки включно, а також заходи по узбережжю Азовського моря до Амвросіївки", - зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін сьогодні на прес-конференції в Києві.

Рити траншеї на кордоні з Росією Україна почне з півночі

Траншеї ритимуть, аби унеможливити потрапляння в Україну з РФ військової техніки, терористів та нелегалів, пише УНІАН. Будівництво інженерних споруд на кордоні з Росією на Сході продовжиться після стабілізації ситуації в цьому регіоні.

Нагадаємо, траншеї вже вирили на кордоні з РФ на території Донеччини.

"Панацеї не існує. Як показує досвід на кордоні США і Мексики, хто захоче, все одно пролізе. Ми в першу чергу будемо готувати рови, щоб зупинити потік техніки. 3,5-метровий рів, який ще до початку бойових дій був побудований донецьким губернатором, показав, що танки і вантажні автомобілі вже не перелізуть", - сказав Шишолін. Він додав, що інженерне перекриття потрібне і на кордоні з Кримом.

Захисні рови вже частково вирили на Сумщині та Харківщині.



Переглядів: 4780
Поширень: 0