Миколаївський бронетанковий завод презентував унікальну броньовану "операційну на колесах", повідомляє сайт "Николаевские новости".

У зону АТО відправляють броньовану швидку допомогу

Швидка допомога створена на базі БТР-70 та може працювати в трьох режимах. На ній можна вивезти 11 легкопоранених або шість тяжкопоранених і трьох сидячих бійців. У третьому режимі вона має можливість транспортувати чотирьох тяжкопоранених з обслуговуючим персоналом і ще трьох військових з легкими пораненнями. "А головне, що прямо в салоні можна проводити операції, які врятують життя бійців. Для цього тут є все необхідне обладнання", - сказав директор підприємства Олександр Швець.

У зону АТО відправляють броньовану швидку допомогу

Фахівці заводу стверджують, що така броньована "швидка" перевищує всі кращі світові аналоги. Випускатися вона може в двох модифікаціях: з бензиновим двигуном - тоді її вартість складе близько мільйона гривень або з дизельним - в цьому випадку ціна збільшиться в два рази. Перевагою такої військової "медичної карети" є те, що вона зберігає швидкість і маневреність бронетранспортера, а також може пересуватися не тільки по суші, але і долати водні перешкоди.



Переглядів: 5130
Поширень: 0