Голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник і в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов зустрілись з експертами концерну «Укроборонпром» та керівництвом «45 експериментального механічного заводу». Основна тема обговорення – проблеми й перспективи підприємства у рамках підписаного минулоріч Меморандуму.

«В умовах розвалу армії наш 45-й завод був на межі виживання, і лише завдяки високопрофесійному адмінперсоналу його керівництву вдавалося зберегти виробництво. З роботою підприємства я ознайомився раніше, був присутнім при відправці чергової партії паливозаправників, виготовлених для Сирії, і ще тоді пообіцяв максимально сприяти вирішенню проблем заводу, - зазначив Анатолій Олійник. – Крім того, за останній рік до підприємства був приєднаний 732-й завод, також військового профілю, що лише збільшило коло питань, які потребували вирішення».

У рамках домовленостей голови облдержадміністрації з генеральним директором «Укроборонпрому», зустрічі передувала робота експертів державного концерну безпосередньо на території заводу, а вже під час обговорення перспектив розвитку підприємства прийнято рішення напрацювати необхідні заходи з «оздоровлення», технологічного переозброєння та здатності цього підприємства організувати виробництво продукції, необхідної, у першу чергу, для оборонної промисловості. Крім того, завод має надлишкове майно та земельні ділянки у місті Вінниця, які не використовуються. Тож, згідно з домовленостями, днями керівництву «Укроборонпрому» буде надана довідка щодо економічного стану підприємства та перспектив його розвитку, а у двомісячний термін готуватимуться техніко-економічне обґрунтування та пропозиції щодо змін у законодавстві, які б забезпечили прозору реалізацію надлишкового майна підприємства.

Паралельно, зазначив голова облдержадміністрації, триватиме підготовка усіх необхідних документів, аби Вінницький 45 експериментальний механічний завод став пілотним з усіх підприємств системи «Укроборонпрому», що йтиме шляхом реструктуризації, модернізації та оптимізації виробництва.

Більше того, під час зустрічі були вирішені й питання фінансової підтримки заводу у рамках отриманого від Міністерства оборони держзамовлення, яке водночас дасть можливість майже вдвічі збільшити кількість працюючих на підприємстві. За словами директора заводу Миколи Чумака, це перший такий масштабний контракт підприємства з військовими за усі роки незалежності. «Обсяг виробництва складає 26, 5 млн. гривень, тобто майже 90 % обсягів виробництва за минулий рік», - зазначив керівник підприємства, підкресливши при цьому, що без підтримки обласної влади такого результату досягти не вдалося б.

Підсумовуючи зустріч, Анатолій Олійник відзначив високу зацікавленість сторін, близькість позицій та бажання напрацювати механізми, що дадуть можливість підприємству вирішувати проблемні питання та працювати на оборону держави. Відтак, згідно з досягнутими домовленостями, розпорядженням голови ОДА створено тристоронню робочу групу, яка займатиметься розвитком виробництва заводу, його технічним переобладнанням та модернізацією.

Нагадаємо, що навесні 45-й завод вийшов на серійне виробництво машин.



Переглядів: 5118
Поширень: 0