Комітет державної безпеки Придністровської Молдавської республіки заявляє про можливі провокації на кордоні з Україною, що може призвести до збройного конфлікту з Придністров’ям. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства невизнаної держави.

«Комітет державної безпеки має оперативну інформацію про наміри націоналістично налаштованих громадян України здійснити збройну провокацію на кордоні Придністров\'я з Україною. Планується здійснити напад на місця дислокації прикордонної служби України з території Придністров\'я озброєною групою у форменому одязі Збройних сил ПМР. Підсумком даної провокації може стати збройний конфлікт між Придністров\'ям і Україною», - заявляють у КДБ території, що має тісні зв’язки з Російською Федерацією.

Незважаючи на те, що мова йде про, начебто, українських провокаторів, таке повідомлення з придністровської сторони можна розцінити за спробу внести напругу на південно-західному кордоні України.

Вінницька область на півдні межує з невизнаним Придністров’ям. Сухопутна ділянка кордону проходить у Піщанському районі. Минулого тижня, за повідомленням ІАЦ РНБОУ, над територією Вінниччини кілька разів фіксували у небі безпілотні літальні апарати, що направлялись з боку ПМР.



Переглядів: 4381
Поширень: 0