Місце розташування скейт-майданчика обрано не випадково: він знаходиться в центрі міста, і молоді зручно до нього добиратись міським транспортом; по-друге, він розташований біля входу і виходу з парку, а відтак – не буде заважати відпочиваючим. Площа майданчика складатиме 1200 м2. Він буде багатофункціональним, адже на ньому зможуть тренуватись скейтери, ролери та бі-міксери. Обладнання скейт-майданчика відповідає всім європейським вимогам якості і безпеки. Основа елементів обладнання – стійкий метал, а покриття – спеціальна деревина. Елементи скейт-парку стійкі до зовнішніх опадів. Протягом 4 днів, починаючи з наступного понеділка, представники всесвітньовідомої фірми TechRamps монтуватимуть обладнання. Фірма TechRamps не тільки встановить обладнання, але й надає 3-річну гарантію та бере на себе обслуговування скейт-майданчика в подальшому.

Цей подарунок скейтерам, ролерам та представникам інших видів екстремального вуличного спорту міський голова Володимир Гройсман пообіцяв торік в обмін на те, що молоді вінницькі екстремали припинять їздити відремонтованими та реконструйованими міськими площами (зокрема, площею Театральною та сквером Козицького). Своє слово очільник міста дотримав. 22 травня відбулась його зустріч із молоддю, яка займається екстремальними видами вуличного спорту. Під час зустрічі скейтерам та ролерам було презентовано майбутній скейт-парк у графіці та на фотоматеріалах. Побаченим вони залишились задоволені та зобов’язались не просто збиратись винятково у скейт-парку для своїх тренувань, проводити там змагання, але й доглядати його в подальшому. Володимир Гройсман зі свого боку пообіцяв молоді сприяння мерії щодо вирішення організаційних та юридичних питань, пов’язаних із створенням та реєстрацією міської громадської організації під робочою назвою «Федерація екстремального спорту м. Вінниці» та запропонував молодим екстремалам створити власну команду, яка б у майбутньому могла представляти наше місто на Всеукраїнських змаганнях. Спільно із молоддю одразу і назву вигадали: «ЗаVINтім».

Урочисте відкриття скейт-парку заплановано на 29 травня. А вже наступного дня до Вінниці з усієї України приїдуть найкращі майстри з екстремального виду вуличного спорту, аби випробувати нову скейт-площадку, відбудуться показові виступи та майстер-класи. Місцева молодь зможе навчитись новим трюкам.


Переглядів: 4197
Поширень: 0