Близько 300 000 державних коштів розтратили службові особи одного з районних територіальних медичних об\'єднань Вінниччини, придбавши апарат ультразвукової діагностики за ціною вдвічі меншою, ніж зазначили у звітніх документах.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, посадові особи однієї з районних лікарень, шляхом проведення процедури закупівлі товарів за державні кошти, придбали для медичного закладу апарат ультразвукової діагностики майже за 700 тисяч гривень. Під час перевірки виявилося, що ринкова вартість цього апарату вдвічі менша, ніж зазначена у звітній документації лікарні. На момент проведення процедури закупівлі він коштував близько 400 тисяч гривень.

Зловживаючи службовим становищем, керівництво лікарні та головний бухгалтер завдали державі збитків на суму близько 300 тисяч гривень.

Попередньо слідчим відділом міліції дії посадовців кваліфіковані відповідно до ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розміром групою осіб). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. В ході проведення досудового розслідування буде надана остаточна кваліфікація цьому правопорушенню.



Переглядів: 3308
Поширень: 0