За тиждень до нового навчального року у Вінниці відкрили спортивний комплекс, який буде використовуватися для навчальних потреб двох шкіл та мешканців мікрорайону Вишенька. Сьогодні під час офіційного відкриття керівник підрядного підприємства, яке займалося будівництвом комплексу, передав символічного ключа директорам шкіл №№ 18 та 25. А право першого пасу м’ячем на міні-футбольному полі було надано Віце-прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, який став почесним гостем події. Адже саме за його керівництва містом було розпочато реалізацію цього соціального проекту.

Сталося: спорткомплекс біля 18-ї та 25-ї шкіл прийняв перших відвідувачів!

В грудні минулого року відповідно до інвестиційної угоди, підписаної між департаментом капітального будівництва Вінницької міськради та державним підприємством Міністерства оборони України «Вінницьке інженерно-будівельне управління», інвестор отримав можливість збудувати багатоквартирний житловий будинок біля школи № 18, натомість зобов\'язався збудувати сучасний спортивний комплекс для потреб двох шкіл, розташованих поруч, та жителів усього мікрорайону.

Сталося: спорткомплекс біля 18-ї та 25-ї шкіл прийняв перших відвідувачів!

І сьогодні, за дев’ять місяців після початку будівництва, учні, батьки школярів та жителі мікрорайону побачили результат реалізації цього соціального проекту. Спорткомплекс складається з міні-футбольного поля, баскетбольного, волейбольного та гандбольного майданчиків. Крім того, тут є бігова доріжка, зона тренажерів з турніками та ігровий майданчик для дітей. Весь комплекс побудовано без копійки бюджетних коштів – виключно за рахунок інвестора, який вклав у проект 7,1 млн. грн.

Сталося: спорткомплекс біля 18-ї та 25-ї шкіл прийняв перших відвідувачів!

На офіційне відкриття такого важливого для Вінниці об’єкту приїхав і колишній міський голова міста, а нині Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман. Оскільки саме за його керівництвом міста розпочалась реалізація цього проекту, яка була досить непростою.

«Мені дуже приємно, що у нас все вдалося, бо дуже багато позитивного в житті нам заважали і заважають робити, але ми долаємо ці перешкоди і робимо, - зазначив Володимир Гройсман. - Сьогодні ми зробили дуже сучасний, якісний спортивний комплекс. Я переконаний, що тисячі, і не тільки дітей, а й людей різного віку, будуть приходити сюди, займатися спортом і вкладати свої сили у власне здоров’я. Я думаю, що це місце стане одним з найулюбленіших для жителів цього мікрорайону І хто б нам не заважав, ми будемо все робити для того, щоб Вінниця процвітала, люди відчували себе захищеними і кожен куточок нашого міста був упоряджений та слугував для комфорту кожного вінничанина».

Сталося: спорткомплекс біля 18-ї та 25-ї шкіл прийняв перших відвідувачів!

Під час урочистого відкриття директор ДП Міністерства оборони України «Вінницьке інженерно-будівельне управління» Валерій Коробков вручив символічного ключа від спорткомплексу директорам шкіл №№ 18 та 25, учні яких вже з 1 вересня будуть тут займатися фізкультурою.

«Міська громада довірила нашому підприємству виконати цю роботу, і ми доклали усіх зусиль, щоб виконати її як найякісніше і у призначений термін. Думаю, що школярам, які за тиждень прийдуть до школи, буде приємно побачити зміни, що відбулися за час їх канікул, - сказав Валерій Коробков. – Я дякую мешканцям навколишніх будинків за те, що вони мужньо перенесли тимчасові труднощі та незручності, які були в період будівництва. Також хочу запевнити, що будинок, який ми будемо вводити в експлуатацію наступного року, теж стане окрасою не тільки цього мікрорайону, а і міста в цілому».

Сталося: спорткомплекс біля 18-ї та 25-ї шкіл прийняв перших відвідувачів!

Директор школи № 18 Анатолій Мельник зазначив, що сьогодні у часі комп’ютерів у дітей є дуже багато спокус, альтернативою яким можуть бути заняття спортом. Від імені учнів  двох шкіл, їх батьків та мешканців Вишеньки він подякував усім людям, які допомагали створенню такого сучасного та якісного спортивного комплексу.

Сталося: спорткомплекс біля 18-ї та 25-ї шкіл прийняв перших відвідувачів!

А на завершення урочистостей дітвора розіграла на спортивному полі перший футбольний матч. Право ж першого пасу м’ячем було надане Володимиру Гройсману.

Сталося: спорткомплекс біля 18-ї та 25-ї шкіл прийняв перших відвідувачів!

Довідка:

Спортивний комплекс буде використовуватися для навчальних потреб дітьми 18 та 25 шкіл (загалом 2400 учнів). У позанавчальний час (з 6 до 8 годин ранку та після 15-ї і до  22:00) – прийматиме усіх мешканців мікрорайону.

Інвестор у будівництво спорткомплексу вклав 7,1 млн. грн. Ще біля 5 мільйонів гривень забудовник, який зводить 10-типоверховий житловий будинок на 155 квартир, інвестує в покращення інженерної інфраструктури мікрорайону та благоустрій території: реконструкцію підземних кабельних мереж, мереж водогону та водовідведення, дощової каналізації, реконструкцію існуючої трансформаторної підстанції та будівництво нової, реконструкцію та ремонт проїздів мікрорайону, зовнішнє освітлення та ін.



Переглядів: 11423
Поширень: 0