Вінницю із робочим візитом відвідала Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе. Тут вона обговорила можливості співпраці своєї країни та Вінницької області із головою облдержадміністрації Анатолієм Олійником, головою обласної ради Сергієм Свитко та в.о. міського голови Вінниці Сергієм Моргуновим.

Латвійці зібрались на Вінниччині налагодити економічні зв’язки та відзняти фільм про українців

«В нас великий потенціал для співпраці. Впевнений, що Ваш черговий візит у Вінницьку область слугуватиме розвитку взаємовідносин і співпраці, які були обговорені під час Вашого минулого візиту у травні місяці. Зокрема, в перейняті досвіду розвитку аграрної та переробної галузей Латвії, особливо, тваринництва і молочного виробництва, - зазначив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. – Сподіваюся, що буде налагоджено співпрацю між територіальними громадами, навчальними закладами. Особливо хочеться, щоб відбувалися обміни дитячими делегаціями для вивчення культури наших народів».

Латвійці зібрались на Вінниччині налагодити економічні зв’язки та відзняти фільм про українців

Латвійське посольство залюбки знайде необхідні бізнесові контакти та посприяє із зустрічами на рівні господарюючих суб’єктів, - запевнила Аргіта Даудзе.

«Після візиту на Вінниччину я зустрічалася із представниками Міністерства регіонального розвитку Латвійської Республіки та передала конкретні побажання від Вінниччини. Нині вони більш детально вивчають, які комерційні пропозиції можуть зробити в рамках співпраці з Вінниччиною. Можу сказати одне, що зацікавленість Латвійських регіонів до співпраці з Вінниччиною зокрема, Україною в цілому – великий. Тому найближчим часом чекайте делегацій із Латвійської Республіки та запрошення відвідати нашу країну. А Посольство буде сприятиме всім починанням», - зауважила Аргіта Даудзе.

Латвійці зібрались на Вінниччині налагодити економічні зв’язки та відзняти фільм про українців

Також в рамках зустрічі Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні висловила свою підтримку українцям в боротьбі із агресією з боку Російської Федерації.

«Важке літо і для України і для Європи, ми підтримуємо вашу державу. Для нас усіх головне – зробити все можливе, щоб закінчилися війна, хоч і офіційно її так і не називають. Ми в Латвії сумуємо разом з українцями. Те, що відбувається на Сході країни осуджуємо, а анексію Криму не визнаємо і не будемо визнавати. І це тверда позиція». - наголосила Аргіта Даудзе.

Латвійці зібрались на Вінниччині налагодити економічні зв’язки та відзняти фільм про українців

До речі, Разом з Послом Латвії в Україні Аргітою Даудзе до Вінниці прибула і знімальна група на чолі з відомим латвійським журналістом Атісом Клімовічсем. Мета приїзду знімальної групи – створення документального фільму про Україну «Українські розмови», який надасть додаткову можливість жителям Латвії познайомитися з Україною, дивлячись на неї саме латвійським поглядом.
 



Переглядів: 3539
Поширень: 0