На черговій сесії міської ради, яка відбулась 29 серпня, депутати розглянули низку важливих питань життєдіяльності Вінниці. Окрім змін до програми "Муніципальне житло" та затвердження проектів землеустрою, обранці проголосували за нову Програму реставрації об’єктів культурної спадщини на території Вінниці на 2014 – 2017 роки.

Досі в місті був реєстр пам’яток архітектури та тих об’єктів, які потребують реконструкції, але програми, яка б впорядковувала процес фінансування будівельних робіт, не було. Ця програма розроблялась в рамках роботи усіх виконавчих органів міської ради, яка спрямована на зміну підходу до розробки та написання таких документів. Адже старі програми за своєю формою і змістом мали пострадянський стиль. Тепер під час їх написання працівники міської ради керуються європейськими стандартами і зразками. Ця норма була запроваджена одразу після прийняття Стратегії розвитку міста «Вінниця:2020». Сьогодні програмні документи розробляються з аналізом реалій, чітким розумінням етапів реалізації запланованих заходів та з використанням досвіду інших міст та країн. Окрім цього, кожна програма має відповідати задачам і цілям, які передбачені в Стратегії міста.

Загалом депутати розглянули 32 питання порядку денного, а також заслухали звіт керівника вінницької міліції Юрія Куцого, який повідомив, що у місті, попри складні події у державі, ситуація стабільна і контрольована.

Наприкінці сесії Сергій Моргунов проінформував депутатський корпус, що проведення Дня міста відтерміновується. І 6 вересня замість відзначення Дня народження Вінниці відбудуться благодійні акції по збору коштів для воїнів АТО. «Вчора було прийнято рішення, що, враховуючи суспільно-політичну ситуацію у країні, фактично неоголошену війну з Російською Федерацією, відзначати День міста 6 вересня не будемо. Натомість в цей день у місті будуть проводитись благодійні акції на підтримку учасників АТО різними організаціями. Разом із тим, ми не відміняли рішення щодо безоплатного проїзду в громадському транспорту в цей день. Ну а масштабно святкувати і відзначати День міста ми будемо тоді, коли наступить мир», - сказав Сергій Моргунов.



Переглядів: 3728
Поширень: 0