До листопада у Вінниці відреконструюють вулицю Стельмаха. Тут буде проведено капремонт асфальтного покриття проїжджої частини і розширено та заасфальтовано тротуари, де в подальшому окрім пішохідної буде облаштовано ще й велодоріжку. Також вздовж вулиці будуть створені «кишені» для сміттєвих контейнерів. Наразі комунальники розпочали демонтувати старі бордюри.

В рамках реконструкції вулиці Стельмаха буде облаштовано майже півкілометра велосипедної доріжки

З 19 вересня дорожники розпочали комплекс робіт по реконструкції вулиці Стельмаха. В рамках якої буде капітально відремонтовано асфальтне покриття проїжджої частини усієї вулиці (від перехрестя з вулицею Квятека до перехрестя з вулицею Келецькою) та проведено розширення тротуару.

«Тротуар, яким зараз користуються пішоходи, має ширину від 1 до 1,5 метра. Після розширення вони будуть 3 метра, - розповідає директор департаменту капітального будівництва Михайло Мирончук. - Це робиться для того, щоб окрім пішохідної доріжки облаштувати тут доріжку для велосипедистів».

В рамках реконструкції вулиці Стельмаха буде облаштовано майже півкілометра велосипедної доріжки

За словами керівника розвитку велосипедної інфраструктури міста Олега Крупського, в рамках реконструкції вулиці Стельмаха буде облаштовано близько півкілометра велосипедної доріжки: «Велодоріжка по вулиці Стельмаха значно підвищить зручність та безпеку вінничан, які полюбляють їздити на велосипедах. Це важливий крок у розвитку велосипедної інфраструктури Вінниці, завдяки якому буде поєднано велодоріжки по Хмельницькому шосе та вулиці Келецькій. Тим більше, що велосипедний рух у місті набуває дедалі більшої популярності як альтернатива використання приватних автівок».

В рамках реконструкції вулиці Стельмаха буде облаштовано майже півкілометра велосипедної доріжки

Також по вулиці у добре освітлених місцях буде зроблено три «кишені», де будуть облаштовані контейнерні майданчики. Зараз же контейнери для збору сміття тимчасово розмістили вздовж трамвайної колії.

За умов сприятливої погоди планується, що роботи по реконструкції вулиці Стельмаха закінчаться у листопаді.



Переглядів: 5026
Поширень: 0