24 вересня, в читальній залі Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва відбулося засідання Клубу сімейного дозвілля та розвитку «Родинне сонцеколо» за темою: «Гостини у колі єврейської родини» (знайомство зі звичаями та традиціями єврейської сім’ї).

Вінничан знайомили зі звичаями та традиціями єврейської сім’ї

Захід відбувся за сприяння Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва. Партнерами в реалізації даного проекту є управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, Вінницька обласна організація «Україна-Ізраїль», Вінницька обласна краєзнавча літературно-мистецька громадська організація «Велика рідня», Вінницька громадська організація «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» та «Вінницька газета».

Нагадаємо, що з червня 2014 року у Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва стартував проект – Клуб сімейного дозвілля та розвитку «Родинне сонцеколо». Основна мета – формування у громадян усвідомлення себе як частинки свого народу з міцним корінням роду, традицій, звичаїв та залучення громадськості до активної участі в культурному житті регіону. В рамках проекту планується провести 12 зустрічей з представниками різних національностей, які мешкають на Вінниччині.

Вінничан знайомили зі звичаями та традиціями єврейської сім’ї

Участь у зустрічі взяли заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, представники єврейських родин, педагоги, бібліотекарі, журналісти, актори, музиканти, музеєзнавці, представники громадських організацій, а також студентська та учнівська молодь.

Розпочинаючи захід, Алла Ратинська наголосила: «Для кожного громадянина України, незалежно від національності, незмінною є така істина: щаслива родина – успішна країна! Ось і сьогодні, напередодні єврейського Нового року, ми маємо змогу дізнатися більше про один з найдревніших народів – народ Ізраїлю».

Вінничан знайомили зі звичаями та традиціями єврейської сім’ї

За її словами, Вінниччина історично склалась як поліетнічний регіон. Добросусідські відносини – умова, за якою культура краю збагачується національними цінностями різних етносів. Вивчення традицій іншого народу, зокрема традицій народу єврейського, – це шлях до взаєморозуміння, толерантного, безконфліктного, цивілізованого співіснування в нашому світі.

Учасники заходу мали унікальну можливість не тільки дізнатися багато нового про звичаї, традиції єврейського народу, який став невід’ємною частиною народу України, але й перейняти все краще, навчитися мислити, берегти любов у сім’ї, виховувати люблячих і турботливих дітей і йти по життю з блискучим єврейським почуттям гумору.

Вінничан знайомили зі звичаями та традиціями єврейської сім’ї

Окрім того, присутні мали змогу ознайомитися з виставкою книг та періодичних видань за темою: «Світ єврейської родини», а також єврейською атрибутикою, послухати вірші та пісні про родину, переглянути відео по темі та фотоілюстрації. В рамках засідання Клубу були використані інтерактивні форми спілкування й моделювання – зустрічі шабату (суботи) та Нового року (Рош гашана) у євреїв, відбулася дегустація єврейських страв.



Переглядів: 4946
Поширень: 0