Командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко провів 28 вересня збори Української військової організації (УВО) в Українському домі. Зібралися близько 140 представників самооборон, територіальних батальйонів, волонтерських організацій з усіх областей України, включаючи Вінницьку.

Метою створення УВО стала організація у всіх регіонах сил територіальної оборони та партизанського руху на випадок ескалації військових дій з боку Росії.

На Вінниччині буде створено базу підготовки партизан

"Після оголошення перемир\'я Росія розгорнула свої дії за трьома напрямками: підкуп зрадників і активація мережі диверсантів в різних регіонах, розгойдування прикордонних областей та інформаційна війна не тільки в середовищі росіян, а й в українському суспільстві", - сказав Семенченко.

На зборах УВО прийняті рішення щодо створення трьох центрів підготовки інструкторів для територіальної оборони та партизанського руху: у Львівській, Харківській та Дніпропетровській областях, де готуватимуть снайперів, гранатометників, саперів, а також парамедиків.

На Вінниччині буде створено базу підготовки партизан

УВО планує на регулярній основі провести семінари з організації громадських кампаній для тиску на владу, залученню благодійної допомоги для волонтерських організацій. На Вінниччині такий семінар очікується на кінець жовтня - початок листопада.

На думку Семенченко, УВО повинна стати кузнею кадрів для армії, яка формуватиметься в умовах постійної загрози агресії.

На Вінниччині буде створено базу підготовки партизан

Крім того УВО планує створити інформаційне агентство для протидії російській пропаганді й впровадженню пораженських ідей в українському інформаційному просторі.



Переглядів: 4179
Поширень: 0