На протилежному боці від площі Тараса Шевченка, вздовж проїжджої частини вулиці Соборної, за два тижні з’явиться 39 лип. Посадка буде проводитися відповідно до нових стандартів висадки дерев, які були затверджені міською радою у минулому році.

Щоб впорядкувати озеленення міських вулиць минулого року міською радою були затверджені чіткі правила, відповідно до яких у подальшому має здійснюватися висадка дерев та чагарників. За цими стандартами минулої осені вже було проведено посадку дерев по вулиці Київській, частково по вулицях Пирогова та біля Центрального мосту.

Цієї осені майже чотири десятки лип буде висаджено вздовж проїжджої частини по вулиці Соборній у тих місцях, де буде дозволяти ширина тротуару. З сьогоднішнього дня «зеленбудівці» розпочали робити розмітку тротуару, де саме в подальшому мають робитися лунки.

За словами керівника КП «Вінницязеленбуд» Ігоря Любовського, вздовж Соборної на відстані більше 2 м від тротуару будуть висаджені липи висотою біля 3,5 м. Після розмітки розпочнеться облаштування лунок, частину асфальту буде «вирізано», місце вичещено та засипано свіжим ґрунтом. Самі лунки будуть робитися досить просторими і не менше, ніж 30 см від бордюру. «Ширина тротуару у цій частині вулиці дозволяє висадити тут дерева, - зазначає Ігор Любовський. – Вони не будуть заважати руху пішоходів та механічному прибиранню тротуару у зимовий період».​



Переглядів: 3891
Поширень: 0