- Будівля знаходиться в жахливому стані, - запевняє міський голова Шаргорода Тимофій Жмурко. - Грошей в бюджеті на реконструкцію у нас немає. Єдиний спосіб врятувати будівлю - знайти інвестора. Ми розглядатимемо питання як оренди так і продажу комплексу, хоча зараз йде мова лише про сторожову вежу, адже приміщення власне замку попередня влада дозволила частково приватизувати.

Дві квартири, що розташовані в основній частині замку, були приватизовані. Сьогодні міська влада веде перемовини з представником власників, які жодного дня не проживали у приміщенні. Єдина пропозиція щодо оренди або ж навіть викупу поки що частини замку надійшла від структури, яка вже неодноразово організовувала у Шаргороді фестивалі сучасного мистецтва - "АРТ-Шаргород".

Влада очікує інші пропозиції та шукає нащадків засновника фортеці у Польщі.
У секторі охорони культурної спадщини управління культури і туризму облдержадміністрації повідомляють, що викуп фортеці неможливий:
- Зараз неможливий викуп даного приміщення, оскільки триває мораторій на викуп пам\'яток архітектури усіх рівнів до завершення переліку їх по Україні в цілому, - пояснює завідуючий сектором Михайло Потупчик. - Можлива передача об\'єкта в оренду із укладанням "охоронного договору", який підписується з нашим управлінням.


Переглядів: 3625
Поширень: 0