Вчора з Вінниці в зону АТО рушила автоколона з гуманітарною допомогою для військових-вінничан. До неї увійшло все необхідне для того, щоб зустріти холоди. Для кожного бійця підготовлено комплект теплого одягу, у який увійшли утеплені куртки та штани, зимові черевики, шарф, спальний мішок, каремат та інші необхідні речі. Також відправлено пічки, дошки, дрова та лазню «на колесах».

10 жовтня з Вінниці рушила автоколона з гуманітарним вантажем для 9-го батальйону Територіальної оборони

Увечері 10 жовтня з Вінниці рушила автоколона, яка повезла бійцям 9-го батальйону Територіальної оборони, до якої входять вінничани, гуманітарний вантаж. До збору цього вантажу долучилися мешканці усіх районів Вінницької області, в тому числі і Вінниці. Відправити такий важливий для бійців на початку холодного сезону вантаж приїздили і голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник та в.о. міського голови Сергій Моргунов.

До автоколони увійшла кількатонна вантажівка, до якої було завантажено пічки, дошки для облаштування настилів у палатках, теплий одяг. Окремою вантажівкою повезли дрова. Рушила у колоні і мобільна лазня, яка дозволить воякам митися у польових умовах. Її було зроблено робітниками 45-го заводу. Ще у двох спринтерах поїхали комплекти з одягом.

10 жовтня з Вінниці рушила автоколона з гуманітарним вантажем для 9-го батальйону Територіальної оборони

«Цей вантаж є свідченням того, що це дійсно спільна справа, бо у його зборі приймали участь всі вінничани – з кожного району та міста Вінницької області. Якщо говорити з точки зору допомоги саме мешканців міста, то це вже третя допомога воякам, які служать в зоні АТО. Сьогодні ми відправляємо комплекти теплого одягу. Згідно даних штабу батальйону ми чітко знали зріст, розміри одягу та взуття кожного бійця. Тому індивідуально було підібрано повний комплект, починаючи з верхнього одягу і закінчуючи шкарпетками, - зазначив Сергій Моргунов. - Ми маємо сподівання на те, що війна скоро закінчиться і наші хлопці-подоляни живими та неушкодженими повернуться додому».

10 жовтня з Вінниці рушила автоколона з гуманітарним вантажем для 9-го батальйону Територіальної оборони

До кожного з комплектів увійшла куртка та брюки утеплені, зимові черевики з високими берцями, два комплекти теплої натільної білизни, три пари шкарпеток. А також – балаклава, рукавиці на хутрі, печатки та шарф. Крім того, кожен військовий матиме спальний мішок та каремат. Також підготовлено і по зимовому комплекту ще для 17 вінничан, які незабаром відправляться на Схід. Загальна сума, на яку придбано особові комплект для військових – більше 140 тисяч гривень. Основна частина цих коштів надійшла через благодійний фонд «Подільська громада», серед них й гроші, зібрані вінничанами у День міста. У придбанні теплих речей також брали участь студенти міста, зокрема, Вінницька міська молодіжна рада. Вони збирали шкарпетки, балаклави, рукавички, шарфи та каремати.

«Я хотів би всім подякувати і акцентувати на тому, що війна нас згуртувала і те, що зараз відбувається ми маємо пам’ятати, заради майбутнього для того, щоб цього більше не повторилося», - зазначив Анатолій Олійник.

10 жовтня з Вінниці рушила автоколона з гуманітарним вантажем для 9-го батальйону Територіальної оборони

Нагадаємо, що це вже третій вантаж з гуманітарною допомогою для вінницьких військових, який був відправлений останнім часом. Наприкінці липня була відправлена перша десятитонна фура. Другий вантаж гуманітарної допомоги, зібраний вінничанами для земляків відправили у серпні.



Переглядів: 4438
Поширень: 0