На початку вересня розпорядженням Кабінету Міністрів будівлю по вул. Фрунзе, 48, в якій розташовано спортивний комплекс, було передано у комунальну власність територіальної громади міста. Мерія Вінниці планує зробити якісну реконструкцію приміщення та створити багатофункціональний спортивний осередок із басейном і сучасним устаткуванням. Найближчим часом тут буде проведено ґрунтовне обстеження та визначено, які саме роботи потрібно провести. Почати реконструкцію приміщення планується вже в наступному році.

Реконструкцію спортивного комплексу по вул. Фрунзе планується розпочати в наступному році

Спортивний комплекс на вул. Фрунзе – це вже другий об’єкт, який передає в комунальну власність територіальної громади міста Міністерство оборони України. Першим став дитячий садок №5, який після тривалих перемовин місто отримало на свій баланс у 2011 році, і вже через рік в реконструйованій будівлі розпочав діяти практично новий сучасний дитячий садок на понад 150 місць.

Приміщення СК збудоване у 1972 році. Його загальна площа складає 3,4 тис.м2, земельна ділянка – орієнтовано 5,4 тис. м2. На сьогоднішній день комплекс не використовується за призначеннями в повному обсязі. Басейн на шість доріжок не працює ще з 2006 року, бо знаходиться в аварійному стані. Під впливом підвищеної вологості цегляні стіни мають осідання, тріщини, штукатурка відшарувалася, у поганому стані й плити та покриття. Несуча та розподільча арматура уражена корозією і потребує заміни. Інженерні системи, які повинні забезпечувати нормальне функціонування басейну, в непридатному стані. Чаша басейну має підтікання.

Реконструкцію спортивного комплексу по вул. Фрунзе планується розпочати в наступному році

Також у спорткомплексі є зали загальної фізичної підготовки, тренажерний, гімнастичний та ігрових видів спорту. Наразі всі зали функціонують, але умови для занять вкрай незадовільні.

Реконструкцію спортивного комплексу по вул. Фрунзе планується розпочати в наступному році

«У приміщенні спортивного комплексу, який зведений ще у 1972 році, дуже багато роботи, але починати потрібно перш за все із узгодження усіх юридичних моментів. У вересні була прийнята постанова Кабміну щодо передачі цього комплексу в комунальну власність міста. Зараз ми повинні провести тут обстеження. А також – підготувати проектну пропозицію та проектно-кошторисну документацію щоб зрозуміти, які роботи і за який термін тут необхідно виконати, - розповів в.о. міського голови Сергій Моргунов. – Площа самого спортивного комплексу досить велика – близько 3400 квадратних метрів. Сюди вже приїздили польські спеціалісти, які мають досвід реконструкції об’єктів такого типу, щоб внести свої пропозиції щодо розвитку цього комплексу. Взагалі, роботи буде багато, але саме головне, що місто отримало спортивний комплекс. І я точно знаю, тут будуть кардинальні зміни як ззовні, так і зсередини».

Реконструкцію спортивного комплексу по вул. Фрунзе планується розпочати в наступному році

Також Сергій Моргунов зазначив, що оскільки цей спортивний комплекс буде муніципальним, після його реставрації ціни тут будуть дешевшими ніж загалом по місту, а військові тут зможуть займатися безкоштовно.

Спортивний комплекс по вулиці Фрунзе було передано у комунальну власність на початку вересня цього року. Разом з тим ще вирішується питання про передачу у власність міста деяких мереж та технічного обладнання цього комплексу.



Переглядів: 6502
Поширень: 0