У ході зустрічі делегацію на чолі із професором з питань публічного управління Дітером Шиманке та професором з питань фінансів Хорстом Цімерманом ознайомили із роботою Вінницького «Прозорого офісу», а також поділилися планами на майбутнє щодо вдосконалення його роботи. У ході зустрічі секретар міської ради Сергій Моргунов зазначив: «Ми сподіваємось на подальшу тісну співпрацю та обмін досвідом із європейськими країнами. І маємо надію, що на цьому наше знайомство не завершиться, а продовжуватиметься і поглиблюватиметься, зокрема, і в інших напрямках».

«Вінницький «Прозорий офіс» є надзвичайно сучасним - і саме приміщення, і обладнання, і якість послуг, - зізнається Дітер Шиманке, - я з впевненістю можу сказати, що цей офіс може служити зразком для інших офісів, які будуть відкриватися і в Україні, і в Європі». Наприкінці року, як повідомив німецький гість, планується видати книгу, в якій буде детально описано, яким чином працюють так звані Універсами послуг (мова йде не лише про напрацювання України в даному напрямку, але й кращі приклади цієї роботи у Західній Європі). Вінницький Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» в цій книзі буде гідно представлений, запевнили представники Німецького агентства з технічного співробітництва та їх партнери з Центру політико-правових реформ.

За словами голови правління Центру політико-правових реформ Ігоря Коліушка, в результаті проведеного моніторингу адміністративної роботи місцевого самоврядування, - було виявлено, що саме Вінницький «Прозорий офіс» є лідером щодо якісного та своєчасного надання послуг населенню. «Новаторські підходи мають місце у Львові, Кривому Розі, Івано-Франківську, але на сьогоднішній день Вінниця є безсумнівним лідером у наданні адміністративних послуг населенню» - зазначає Ігор Коліушко.

Довідка:
Німецьке агентство з технічного співробітництва є організацію, яка займається міжнародним співробітництвом задля сталого розвитку. GTZ було засновано в 1975 р. Агентство здійснює свої завдання на благочинних засадах. Прибуток інвестується винятково у власні проекти міжнародного співробітництва. У нашій державі GTZ працює з 1993 року. Серед пріоритетних напрямків реалізації проектів в Україні - розвиток місцевого самоврядування та комунальної сфери, підтримка проектів у здійсненні адміністративного управління, розповсюдження найкращих зразків так званих Універсамів послуг.


Переглядів: 4060
Поширень: 0