Народний ансамбль танцю «Барвінок» здобув одну з найбільших нагород в своїй історії – Гран-прі IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсі народної творчості імені Павла Вірського, перемігши більш ніж 1000 дитячих та дорослих, аматорських та професійних колективів з усіх куточків України. Сьогодні з цієї нагоди ансамбль приймав вітання від в.о. міського голови Сергія Моргунова. Юнакам та дівчатам вручили почесні відзнаки та подяки. А самі танцюристи зазначили, що свою перемогу присвячують, насамперед, вінничанам, які захищають Україну у зоні АТО.

Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії імені Павла Вірського є унікальним за своїми масштабами, розмірами та кількістю учасників. На сьогоднішній день залишилось лише два конкурси такого масштабу. Це Міжнародний конкурс піаністів пам‘яті Еміля Горовіца та Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії імені Павла Вірського, який проводиться раз на три роки.

Вінницький ансамбль «Барвінок» отримав Гран-прі IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсі народної творчості імені П. Вірського

Цьогоріч, одностайним рішенням журі, Гран-прі фестивалю отримав народний ансамбль танцю «Барвінок» Вінницького міського центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок». З цією перемогою сьогодні вихованців ансамблю привітав в.о. міського голови Сергій Моргунов. А також вручив дівчатам і хлопцям подяки та почесні відзнаки. Нагородили й викладачів ансамблю та його меценатів.

Вінницький ансамбль «Барвінок» отримав Гран-прі IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсі народної творчості імені П. Вірського

«Дуже приємно, що саме вінницький колектив став абсолютним переможцем у такому серйозному конкурсі як Всеукраїнський фестиваль народної творчості імені Павла Вірського. «Барвінок» починав з маленького колективу і зараз став потужною хореографічною школою. Завдяки вашій працелюбності і викладачам, які вкладають у вас свою душу, серце та передають свої вміння, ви є прикладом того, наскільки колектив може бути єдиним, коли вихованці і вчителі є однією родиною. Все місто пишається вами, ви є гордістю Вінниці. Бажаю вам нових перемог та здобутків, щоб ви відчували, що та справа, якою ви займаєтеся з любов’ю, потрібна людям», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Вінницький ансамбль «Барвінок» отримав Гран-прі IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсі народної творчості імені П. Вірського

Привітав з перемогою «Барвінок» й Генеральний консул республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свидерек: «Дякую вам за чудове представлення українських традицій та культури. Також я радий, що ви у своїй творчості презентуєте й польську культуру».

У свою чергу вихованка ансамблю Анастасія Назаренко подякувала вінничанам та міській владі за постійну підтримку та турботу: «Ми – ще діти, але знаємо, які важкі часи зараз переживає держава і наскільки складно знаходити кошти на розвиток культури, але ми відчуваємо вашу підтримку і дуже за це вдячні».

«Наш «Барвінок» здобув славну та історичну перемогу, якою будуть пишатися майбутні покоління нашого ансамблю. Ми присвячуємо цю перемогу вінничанам, які зараз зі зброєю в руках захищають нашу державу на Сході Україні. Ми старатимемося й надалі здобувати перемоги і робити все для того, щоб Вінниця та Україна пишалася нашим ансамблем», – каже голова дитячої ради ансамблю «Барвінок» Дмитро Самойловський.

Вінницький ансамбль «Барвінок» отримав Гран-прі IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсі народної творчості імені П. Вірського

Директор Вінницького міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» Петро Бойко зазначив, що цей конкурс є неординарною подією. «Ми не вважаємо, що ми когось перемогли, для нас найважливішим є визнання нашої роботи. Це своєрідний підсумок і підтвердження правильності обраної дороги. Приємно, що останніми роками у місті є розуміння того, що «Барвінок» – це не просто дитячий ансамбль, де збираються хлопчики та дівчатка у вільний час, танцюють, співають і грають. А, як кажуть українські академіки та науковці, які вивчають досвід нашої роботи, «Барвінок» – це явище в українській культурі та педагогіці. І дійсно, та система, за якою ми працюємо з дітьми, є унікальною в цілому світі. Ми розуміємо, що нашим головним завданням є не лише навчити дітей якісно танцювати, співати, показувати українське мистецтво всьому світові, а й виховувати дітей розумними, повноцінними громадянами нашого суспільства, в першу чергу – патріотами України, професіоналами не лише в мистецтві, а й у будь-якій іншій сфері, куди б вони не пішли», – каже Петро Бойко.

«Перемога на IV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної творчості імені Павла Вірського є підтвердженням того, що якщо ми прикладаємо максимум зусиль, аби наші діти були самодостатніми, продовжували найкращі традиції нашого народу, то бачимо чудовий результат. Також для цього дуже важливою є спрівпраця вихователів, дітей та батьків», – зазначив директор департаменту освіти Володимир Буняк зазначив.

Довідка

«Барвінок» - це заклад, аналогів якого немає не лише в Україні, але й у всьому світі. Унікальність «Барвінку» в тому, що учасниками всіх колективів – і ансамблю танцю «Барвінок», і фольклорної групи, і гуртків художньої вишивки, і ансамблю ударних інструментів – є одні й ті самі діти. Фактично кожен учасник ансамблю крім хореографії навчається ще й співати, вишивати або грати на одному чи навіть на кількох українських музичних інструментах та барабанах. В 2014 році Народний ансамбль танцю «Барвінок» святкує своє 30-річчя.

Окрім хореографічної школи в Центрі працює ще 10 музичних гуртків, 13 вокальних, 4 гуртки сольного співу, 3 гуртки акробатики і 14 гуртків вишивки та декоративно-ужиткового мистецтва. Народний ансамбль танцю «Барвінок» є основним творчим колективом Центру. Він був створений в 1984 році.



Переглядів: 7646
Поширень: 0