Вже проведено 3 тури жеребкування по розподілу квартир у четвертому об’єкті Програми «Муніципальне житло м. Вінниці» – групі житлових будинків по вулиці Чехова та визначено близько 80 учасників Програми. Про це йшлося під час чергового виконкому.

Програма «Муніципальне житло м. Вінниці» діє вже шість років. За цей період в місті вже побудовано три муніципальних будинки, завдяки чому житлові умови поліпшили 344 вінницькі родини. В цьому році затверджено оновлену редакцію Програми, яка розроблялась з урахуванням нових вимог до програмних документів міської ради. Новою редакцією розширено коло учасників Програми. Це вінницькі військовослужбовці, які воюють або воювали в зоні АТО, та члени їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов. А також переселенці з тимчасово окупованих територій, які мають бажання оселитись у Вінниці.

У цьому році у Вінниці розпочалося будівництво четвертого муніципального об’єкту – групи з трьох окремих багатоквартирних житлових будинків загалом на 207 квартир по вулиці Чехова. З яких 90 однокімнатних, 98 двокімнатних та 19 трикімнатних. Площі однокімнатних квартир плануються від 39 до 48 м2, двокімнатних – від 61 до 70 м2, трикімнатних – близько 78 м2. Майбутні будинки зводитимуться із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій. Об’єкт вводитимуть в експлуатацію поетапно: 140 та 67 квартир. Всього заплановано побудувати понад 11 тис.м2 загальної площі житла.

Муніципальне житло по вулиці Чехова у Вінниці

«Вже розпочалося будівництво житлових будинків №1 та №2 на 140 квартир на вулиці Чехова. Вони розташований в мікрорайоні з розвиненою транспортною інфраструктурою. Поряд з забудовою знаходиться супермаркет. Житло за програмою будується якісно і відповідає усім сучасним вимогам щодо енергоефективності. Вартість одного квадратного метру житла у всіх об’єктах Програми залишалась найнижчою на первинному ринку нерухомості міста, в середньому на третину», – каже директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Галина Якубович.

Наразі вже проведено 3 тури жеребкування, визначено близько 80 учасників Програми. Триває укладання договорів щодо участі у Фонді фінансування будівництва. Житлові будинки №1 та №2 на вулиці Чехова планується ввести в експлуатацію у І півріччі 2016 року.

Інформація про новий об’єкт Програми вже розміщена на офіційному сайті міської ради.

За довідками та консультаціями щодо участі у Програмі необхідно звертатись до департаменту економіки і інвестицій міської ради.

Контактний телефон: (0432) 59-51-43.



Переглядів: 5089
Поширень: 0