Фрукти, солодощі та теплі вітання від маленьких вінничан до Дня Збройних Сил України рушили сьогодні на Схід України. Так вінничани вирішили привітати земляків однієї з військових частин, які зараз воюють у зоні АТО. Гуманітарним вантажем, що сьогодні надвечір рушив з Вінниці, відправлено також теплий одяг та взуття, обігрівачі і частину медикаментів, наданих територіальною громадою міста-побратима Вінниці, американським Бірмінгемом.

Це вже п’ятий вантаж, зібраний вінничанами для земляків, які захищають зараз кордони України на східних рубежах. У двох мікроавтобусах вмістилося три тони гуманітарної допомоги загалом на 60 тис. грн., більше третини з яких було зібрано працівниками міської ради. Цей вантаж святковий, адже прибуде він до 9 окремого мотопіхотного батальйону 30 механізованої бригади завтра – у День Збройних Сил України.

У День Збройних Сил України вінничани доставлять воїнам-землякам черговий вантаж гуманітарної допомоги

Нашим бійцям везуть теплі речі, черевики, шкарпетки та рукавички. За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи міської ради Олега Парфілова, на сьогоднішній день військові цієї частини повністю забезпечені зимовим одягом, але одяг зношується та пошкоджується, тому є потреба у його поновленні. «Цей вантаж – подарунок нашим захисникам від територіальної громади до завтрашнього свята, але ми плануємо підготувати подібний і до Новорічних та Різдвяних свят», - зазначає Олег Парфілов.

У День Збройних Сил України вінничани доставлять воїнам-землякам черговий вантаж гуманітарної допомоги

З вантажем також відправлені і 45 кг медикаментів, які надійшли як допомога від мешканців Бірмінгема, американського міста-побратима Вінниці. Це протизапальні та знеболюючі засоби, перев’язувальний матеріал, індивідуальні аптечки. Іншу частину медикаментів буде передано ще кільком військовим підрозділам, у яких служать вінничани.

«Цей вантаж теж збирався вінничанами, які і минулі. Координували цей процес міська рада спільно з фондом «Подільська громада». Сьогодні у всіх болить серце за наших хлопців, бо війна – це страшно. І морально для нас, українців, зрозуміти, що відбулося і що відбувається, пережити це - дуже тяжко. І знаходячись сьогодні у мирному місті ми розуміємо, що ці хлопці зберігають нашу незалежність, соборність, і вони воюють там, щоб тут був мир. Тому, я думаю, що ми всі маємо відповідально відноситися до питань допомоги», - каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

У День Збройних Сил України вінничани доставлять воїнам-землякам черговий вантаж гуманітарної допомоги

А для того, щоб додати святкового настрою військовослужбовцям, їм відправлено апельсини, яблука, цукерки, зефір, джем, печиво та солодкі подарунки від учнів шкіл міста. Окрім того, школярі підготували для військових малюнки та листи з теплими побажаннями.

Всі, хто може і хоче допомогти, можуть це зробити через БФ «Подільська громада», детальніше: http://www.gromada.vn.ua/. Сьогодні по обіді ним відправлено ще один вантаж на Схід. ​



Переглядів: 4447
Поширень: 0