Під час позачергової сесії облради біля приміщення ОДА зібрались близько 600 мітингувальників, які висловили недовіру діючій владі, та почали штурмувати приміщення облради.

На охорону громадського порядку біля приміщення облдержадміністрації було задіяно понад 200 працівників міліції. Серед тих, хто забезпечував правопорядок під час проведення мітингу – бійці спецбатальйону «Вінниця», які нещодавно повернулися з зони АТО, де разом з нацгвардійцями захищали Україну від ворога. У їх бік полетіли яйця, каміння, вибухові пакети, активісти застосували сльзогінний газ.

захоплення Вінницької облдержадміністрації

захоплення Вінницької облдержадміністрації

Під час протистояння восьмеро працівників міліції були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями та отруєнням сльозогінним газом. За допомогою до медиків звернувся і один з учасників мітингу.

захоплення Вінницької облдержадміністрації

Крім того, попри неодноразові попередження про недопущення порушень громадського порядку активісти побили вікна та закидали яйцями офіс, що знаходиться навпроти будівлі ОДА. Четверо з правопорушників були доставлені до вінницького міського відділу міліції. Після встановлення їх осіб та відібрання показів, вони були відпущені.



Переглядів: 6459
Поширень: 0