19 січня вінничани відзначатимуть Водохреще. О 12-ій годині свято розпочнеться на Вишенському озері, що у міському парку «Дружби народів», та на озері в районі олійножирового комбінату. Тут вінничани зможуть помірятися силами у спортивних конкурсах, подивитися на заплив моржів, насолодитися народною музикою та зануритися у хрещенську воду, щоб відчути її цілющі властивості на собі.

Традиційно у Вінниці до Водохреща, яке відзначається 19 січня, відбуваються святкові заходи. Так, цього дня опівдні на Вишенському озері відбудеться свято зимового плавання «А що третє свято, свято Водохреща…». Тут вінничан розважатиме народний аматорський колектив народних музик «Заграй». А члени клубу моржів «Нептун» візьмуть участь у театралізованому дійстві та запливі у хрещенській воді.

Всі бажаючі зможуть взяти участь у спортивних конкурсах по перетягуванню канату, підняттю гир, вправах на швидкість, інтерактивних конкурсах тощо. Переможці отримають солодкі призи.

На озері в районі Вінницького олійножирового комбінату також відбудеться свято Водохреща, яке вже багато років поспіль організовує депутат міської ради Володимир Савельєв. Початок заходу – о 12-ій годині. Тут на вінничан чекає свято із різними розвагами та спортивними змаганнями.

Начальник водолазно-рятувальної служби КП «Комбінат комунальних підприємств» Петро Аксієнко нагадує про важливість дотримання правил поведінки під час перебування на льоду водойм та під час купання (занурення).

«Купатися в ополонках можна лише під наглядом представників служби порятунку та лікарів. Перед купанням необхідно розігріти тіло, зробивши розминку або пробіжку. До ополонки треба підходити в зручному, неслизькому взутті, яке легко знімається, аби запобігти втраті чутливості ніг. Занурюватися найкраще по шию, не замочивши голову, аби уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Крім того, занурення з головою збільшує втрату температури та може призвести до шоку від холоду. Не можна пірнати в ополонку вперед головою. Не перебувайте у воді більше однієї хвилини, щоб уникнути загального переохолодження організму. При необхідності негайно зверніться за допомогою до чергових рятувальників та лікарів. Після купання варто розтерти себе махровим рушником і одягнути сухий одяг. Для запобігання переохолодження – випийте гарячий чай і пам’ятайте, спиртні напої не сприяють розігріву тіла», – каже Петро Аксієнко.



Переглядів: 5615
Поширень: 0