У Києві Служба безпеки України затримала двох зрадників-провокаторів, які за завданням російських спецслужб підбурювали антиукраїнські акції та готували диверсії з метою дестабілізації ситуації в державі.

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу.

Контррозвідка СБУ затримала і допитала громадянина України, Чорнобая, 1974 р.н., підполковника Генерального штабу ЗС України, який створив в столиці зрадницьку мережу.

«Сьогодні ми називаємо ім’я і показуємо обличчя зрадника, який обіймав високу посаду у Генштабі ЗСУ. Користуючись цією посадою, цинічно брехав людям, поширюючи спотворену інформацію про нібито великі втрати серед українських військових, нібито складну ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції», - зазначив голова СБУ.

СБУ затримала зрадників-провокаторівСБУ затримала зрадників-провокаторів

Як повідомив очільник СБУ, зрадник певний час був інструктором в одному з добровольчих батальйонів – саме там встановив зв’язки, цинічно втерся у довіру і «під водочку» начебто довірливо ділився «достовірною» інформацією». Так провокатори і агенти російських спецслужб діють серед українських громадян, активістів, намагаючись дезорієнтувати суспільну думку.

Другою стороною злочину цієї особи було те, що він передавав по секторах точні координати цих же добровольчих батальйонів терористам для ведення артилерійських обстрілів, які призводили до непоправних втрат силам АТО.

Зрадник-провокатор, якому російські куратори дали позивний «Семенович», передавав секретні дані про дислокацію та переміщення українських військових підрозділів бойовику т.зв. «ДНР» Мелешку на прізвисько «13». Зловмисники конспірувалися, зустрічалися в обумовлених місцях передачі інформації, постійно міняючи картки мобільного зв’язку.

Здобуті злочинним шляхом секретні розвіддані, розголошення яких становить загрозу обороноздатності держави, «13» передавав ватажкам артилерійської бригади терористів «Кальміус».

Під час чергової передачі секретної інформації обох зловмисників було затримано співробітниками СБУ.

Встановлено, що ця група завчасно повідомляла підконтрольним російським спецслужбам ЗМІ про сплановані теракти, диверсії, завдяки чому представники російських телеканалів першими опинялися на місці події і подавали їх у викривлений спосіб.

«4 лютого СБУ вилучила вантаж зі зброєю, прихований їхніми спільниками, - десять гранатометів, велику кількість набоїв до стрілецької зброї різного калібру, ручні гранати, саморобні вибухові пристрої та готові для бойового встановлення розтяжки.», - повідомив Наливайченко.

За його словами, цей арсенал призначався для збройної провокації завтра у Києві під Верховною Радою. «Вантаж зупинений, провокацію упереджено, зброя вилучена, спільники-зрадники затримані».



Переглядів: 5291
Поширень: 0