Президент Петро Порошенко вручив нагороди жінкам, які захищають свободу та боронять незалежність України, зокрема волонтерам, медикам, рятувальникам, правоохоронцям.

«Батьківщина не дарма жіночого роду, і, мабуть, тому ви відчуваєте її набагато краще за нас, чоловіків. У час, коли вирішується доля України, наші жінки захищають від агресора свободу і незалежність держави, рятують життя наших воїнів. Ви не лише наші берегині, ви - наші героїні!», - підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко наголосив, що жінки є опорою для чоловіків, і свято 8 березня, хоча і походить корінням з радянських часів, втратило політичне забарвлення. «Все найсвітліше, що у нашому житті – весна, радість, щастя, кохання, всі здобутки українських чоловіків – це ви, жінки. Я можу стверджувати це напевно, бо половина моїх здобутків – це завдяки моїй дружині Марині», - сказав Президент.

Президент Петро Порошенко вручив нагороди жінкам, які захищають свободу та боронять незалежність України

Петро Порошенко також побажав миру, любові, злагоди та добробуту. Слово «мир» нині має особливе значення для українців. «Ми все подолаємо, ми все зробимо і все нам вдасться. Але нам потрібно одне – мир», - сказав Глава держави.

При цьому Президент додав, що, на жаль, Україні зараз не вистачає однієї українки – Надії Савченко. Петро Порошенко наголосив, що українська льотчиця ламає стереотип про слабкість жіночої статі. «Подивіться, що отримав у відповідь ворог і агресор – зуби зламають вони об нашу Надію», - сказав він. Президент наголосив, що робить все можливе, щоб Надія Савченко була звільнена.

Президент Петро Порошенко вручив нагороди жінкам, які захищають свободу та боронять незалежність України

Нагороджена волонтер Юлія Вотчер у свою чергу подарувала Президенту гільзу від снаряду, привезену з зони проведення антитерористичної операції, на яку нанесені різні символи та пам\'ятки. «Очі, які знаходяться над гербом – це ваша відповідальність перед людьми. А вислів, який виписаний з книги пророцтв, – говорить про те, що життя людини понад усе. Я вам щиро бажаю якнайшвидше Україну зробити щасливою та мирною державою», - сказала вона.

волонтер Юлія Вотчер у свою чергу подарувала Президенту гільзу від снаряду, привезену з зони проведення антитерористичної операції

Петро Порошенко відповів, що гільза буде знаходитись в кабінеті Президента. «Тут є червоні маки, щоб вони постійно нагадували, якою ціною нам дасться перемога, яку величезну ціну Україна заплатить за мир, а очі – це очі наших янголів-охоронців, які пішли у вічність і перед якими ми всі несемо відповідальність», - сказав Глава держави.

***

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 126/2015

Нагородити орденом княгині Ольги III ступеня ВОТЧЕР Юлію Луківну - волонтера, координатора Штабу національного спротиву.



Переглядів: 4945
Поширень: 0